Plej-of ABA lige

Zvezda dočekuje Budućnost

  • Извор: Б92
  • 14.05.2023. 12:55

Košarkaši Crvene zvezde i Budućnosti večeras počinju polufinalnu plej-of seriju ABA lige.

"Crveno-bijeli" su izraziti favoriti imajući u vidu nekolicinu faktora počevši od dubine igračkog kadra te prednosti domaćeg terena kao jakog aduta u odmjeravanju snaga sa Podgoričanima.

Zvezda je oba meča regularnog dijela sezone pobijedila Budućnost. U Beogradu, još na startu sezone, u prilično egal meču bilo je 69:65, dok je ne tako davno u "Morači" beogradski tim potukao domaći sastav sa ubjedljivih 20 poena razlike.

"Već smo kao klub u četvrtak ukazali da je prvi korak u borbi za trofej uvijek najvažniji, kao i podrška sa tribina koja nam je prijeko potrebna posebno zbog činjenice da naš klub i tim ponovo očekuju razne „zamke“ na putu i borbi za titulu! Koliko one mogu da budu velike vidjeli smo tokom ligaškog dijela jednog drugog takmičenja gdje smo na više načina saplitani pogrešnim odlukama kojima smo ostajali bez pobjeda, raznim zabranama, finansijskim opstrukcijama, kao i kaznama u namjeri da ne završimo u četvrtfinalu", poručili su iz kluba sa Malog Kalemegdana.

Podsjetimo, Zvezda je regularni dio sezone završila na drugom mjestu, porazi od Zadra još na startu, te onaj senzacionalni od Cibone u Zagrebu, koštali su "crveno-bijele" najviše pozicije pred start doigravanja.

Sa druge strane, ekipa Budućnosti ne dolazi u Beograd sa bijelom zastavom. Ambicije, kaže trener Milatović, postoje:

"U odnosu na kvalitet koji imamo, mi smo, plasmanom u polufinale, prevashodni cilj ispunili. Međutim, sportski i ljudski je da se ambicije tu ne završavaju. Poštujemo kvalitet Zvezde, koja je favorit u ovoj seriji. Serija ima prefiks derbija i zbog našeg kvaliteta. Godinama smo u vrhu ABA lige, ovo su postali klasici regionalne košarke. Za nas je ovo izazov - nadam se da u dobrom raspoloženju i atmosferi dočekujemo ovu seriju. Imamo svoje ambicije i želje", poručio je Mijović."

Drugi polufinalni par još nije formiran, čeka se epilog serije Partizana i Studentskog Centra, a bolji iz tog duela igraće u polufinalu sa Cedevita Olimpijom.

Ljubljančani su sa 2:1 eliminisali FMP Železnik.

  • 07:00 Свет пољопривреде (Р)

    Пољопривредна емисија дугогодишње традиције доноси провјерене информације знања и искуства која интересују сваког пољопривредника.

  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 10:30 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина