Евролига

Звезда гостује Жалгирису

  • Извор: Агенције
  • 13.10.2023. 12:37

Кошаркаши Црвене звезде вечерас од 19 сати гостују Жалгирису у утакмици другог кола Евролиге.

Звезда је на старту елитног такмичења убjедљиво савладала Асвел (94:73), док је Жалгирис побиједио Виртус у Болоњи (82:79).

Биће то укупно 15. дуел два тима у Евролиги (9-5 за Жалгирис), а Звезда ће играти без повријеђеног капитена Бранка Лазића, који је због лакше повреде остао у Београду.

Звезда ће сигурно бити мотивисана да прекине негативан низ у Каунасу гдје нису славили пуне четири године.

"Жалгирис је већ дуго година екипа која је показала да је један од најтежих противника, нарочито код куће. Играју изузетно чврсто, дисциплиновано и са великим стрпљењем, уз то имају екипу која дуги низ година игра скупа и изванредно су уиграни. Ми гледамо нас, хоћемо да наставимо у ритму у којем смо до сада били", истакао је Звездин тренер Душко Ивановић.

Тренер Жалгириса Казис Максвитис свјестан је изазова који је пред његовим тимом.

"Снажан тим нам долази, ове сезоне циљ им је пласман на фајнал-фор. Промијенили су доста током љета, довели нове играче, имају озбиљан буџет. Биће забавно играти против њих. Са друге стране, нама први меч на свом терену ове сезоне намеће додатни притисак. Надам се да ћемо умјети да се носимо са тензијом и да ћемо се борити за побједу. Што се тиче противника, не мањкају им познати играчи, сјајни нападачи који имају велики утицај на игру. Шабаз Нејпир и Милош Теодосић, као и нама добро познат Рокас Гедраитис, Звезда је физички јак, висок и врло продуктиван тим", рекао је о Звезди Максвитис.

Овај меч је уједно и увод у згуснутији распоред који чека екипе у наредном периоду, "црвено-бијеле" одмах након овог меча очекује гостовање у Чачку (недеља 18 часова), па прво дупло коло Евролиге и утакмице са Монаком (сриједа 20 часова) као и гостовање у Болоњи (петак 20.30 часова).


Пратите нас и путем Вибера

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.