Девети тријумф

Звезда уз доста муке добила у Милану

  • Извор: Телеграф
  • 11.01.2024. 22:43

Кошаркаши Црвене звезде су дошли до веома важне побједе у Евролиги, пошто су славили против Олимпије из Милана на гостујућем терену са 76:62 чиме су уписали свој девети тријумф у овом такмичењу, чиме су се и вратили у трку за пласман у ТОП 8!

Веома тешка утакмица је била у Милану, тешка за игру, а доста тешка и за гледање, поготово након чињеница да је Звезда успјела да остане без три играча за само 90 секунди у првој дионици. Прво је због повреде из игре изашао Митровић, потом и Недовић, а онда и Тоби.

Једино се од њих на терен вратио Митровић, док су ова двојица остали на клупи. Недовић је у тим моментима био најразигранији играч, што само говори у ком хендикепу је била Звезда од самог старта дуела на овом тешком гостовању.

Све је то утицало на саму игру екипе Звезде, која није имала ону раскошну, лепршаву игру, али, сналазили су се.

Звезда је морала да тражи нека рјешања у нападу, док се као вођа овог тима потом истакао Рокас Гиедраитис, који је погађао сјајно, везао је двије тројке у првој дионици, а онда је наставио у сјајном ритму, док је у одбрани био непремостива препрека.

Такође, Теодосићеве лопте су имале очи, скупљао је асистенције и остављао је своје саиграче саме, што су они користили.

Играла је Звезда добру одбрану, којој је кумовао и доста лош напад Милана, док су се и сами црвено-бијели у нападу сналазили како су могли и како су знали. Мало, по мало, успјели су некако да пробијају бункер Милана, док им је на руку ишло и то што је Шабаз Нејпир био тотално ван ритма, на шта су и навикли на неки начин играчи Звезде, који су га често остављали самог да се испуцава, те је погодио само једну тројку од шест шутнутих.

Најефикаснији на мечу био је Рокас Гиедраитис са 22 поена, а пратио га је Боломбој са 12. Код Милана је најбољи био Ђордано Бортолани са 14 поена, док је Алекс Појтрес дао 12.

Пратите нас и путем Вибера