Crna Gora

Abazović: Albancima nikad nije bilo bolje

  • Извор: Агенције
  • 02.04.2023. 19:37

Crnogorski premijer Dritan Abazović rekao je da Alabancima u Crnoj Gori nikada nije bilo bolje i da ne moraju da podrže nijednog kandidata na izborima.

Prema njegovim riječima, Albanci u Crnoj Gori integrisani su u centralnu i lokalnu vlast.

"Slobodan je izbor albanskih partija u Crnoj Gori da se ne pozicioniraju ni sa jednim predsjedničkim kandidatom. Albancima u Crnoj Gori nikada nije bilo bolje, svi integrisani u vlast, imamo takve primjere u Tuziju i Ulcinju. Đukanović je na vlasti već 30 godina i povezan je sa korupcijom i organizovanim kriminalom. Svi moraju biti zamjenjivi, nikada nećemo imati političare koji ostaju na vlasti 30 godina. Ne živimo u Bjelorusiji, mi smo u Crnoj Gori", rekao je Abazović za "Euronews" na albanskom.

On je dodao da vjeruje da će Jakov Milatović biti novi predsjednik Crne Gore i da će rado sarađivati sa njim, kako bi se raskrstilo sa politikom prošlosti i stvorile nove, proevropske vrijednosti u Crnoj Gori.

U Crnoj Gori se danas održava drugi krug predsjedničkih izbora, na kojima građani biraju između dva kandidata koja su osvojila najviše glasova u prvom krugu glasanja, aktuelnog šefa države i lidera DPS-a Mila Đukanovića i predsjednika Pokreta Evropa sad Jakova Milatovića.



Izbori u Crnoj Gori - UŽIVO

Izbori u Crnoj Gori - UŽIVO



  • 20:00 Лутрија РС, Лото

    Пренос извлачења добитних комбинације игре на срећу Лото 7/39 Лутрије Републике Српске.

  • 20:10 Микродржаве: Малта, документарни програм

    '''Микродржаве: Малта, документарни програм

  • 21:10 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ''''''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 22:00 Серија: Ко те шиша (12+)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:30 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:45 Серија: Ред Рок (12+)

    ''''Ред Рок' је ирска криминалистичка серија у режији Петера МкКена која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Рок у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.