Vlad Crne Gore

Abazović najavio 100.000 evra pomoći za Cetinje nakon masakra: "To nije konačna cifra"

  • Извор: СРНА
  • 25.08.2022. 16:09

Vlada Crne Gore pomoći će Cetinje sa 100.000 evra, saopštio je predsjednik Vlade u tehničkom mandatu Dritan Abazović nakon sjednice posvećene tragičnom događaju na Cetinju 12. avgusta, kada je ubijeno 10 osoba, među kojima i dvoje djece, kao i napadač.

"Vlada Crne Gore će sa 100.000 evra pomoći Cetinje, i to nije konačna cifra. U komunikaciji sa gradonačelnikom, s obzirom na to da ćemo specijalizovati račun za pomoć porodicama žrtava, vidjećemo na nekoj od narednih sjednica da li ima potrebe da ponovo intervenišemo", rekao je Abazović na konferenciji za novinare.

On je naveo da je Ministarstvo zdravlja pokrenulo psihološko-psihijatrijsku podršku građanima u Domu zdravlja Cetinju i da će Centar za socijalni rad pružiti podršku.

"Što se tiče MUP-a i Uprave policije, izvještaj je proslijeđen Savjetu za nacionalnu sigurnost", rekao je Abazović i dodao da će sjednica Savjeta biti održana početkom septembra.

On je rekao da su sačekali sa sjednicom zato što je bilo veoma važno da se stiša atmosfera i da se objektivnije sagledaju sve činjenice za nemili događaj.

Abazović je rekao da su nakon rasprave razmatrali temeljni izvještaj Ministarstva untrašnjih poslova i Uprave policije, ministarstava zdravlja, rada i socijalnog staranja i finansija.

Abazović je ocijenio da se ne radi o spektakularnoj podršci, nego iskazanoj volji da se pomogne građanima Cetinja.

Cetinjanin Vuk Borilović (34) ubio je 12. avgusta iz lovačke puške 10 sugrađana, među kojima dvoje djece, a ranio šest osoba. Borilović je potom ubijen.  

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)

  • 23:20 Ноћни програм

    Ноћни програм