Mandatar

Abazović: Pregovori o novoj vladi u završnoj fazi

  • Извор: Агенције
  • 11.04.2022. 13:23

Mandatar za sastav vlade Crne Gore Dritan Abazović kazao je danas u Podgorici da pregovori oko formiranja nove vlade ulaze u završnu fazu te da će ubrzo izaći sa zahtjevom za zakazivanje sjednice Skupštine.

"Mislim da smo sada stvarno na korak od formiranja Vlade. SDP će biti dio. Mislim da svi trebamo odustati od maksimalističkih zahtjeva. Za SD nisam siguran i to je posljednja nepoznanica. Pokušaćemo naći rješenje i za to", kazao je Abazović.

On nije želio govoriti o tome koje će ministarstvo pripasti kome, ali je rekao da će vrlo brzo saopštiti sastav vlade, prenosi Radiotelevizija Crne Gore.

Prema njegovim riječima, u ovom trenutku značajnije je da Crna Gora dobije vladu, a ne kome će koje mjesto pripasti, a o konkretnim imenima će odlučiti kada od stranaka dobije listu kandidata za resore u vladi.

Abazović drži da se zakazivanje sjednice lako može ostvariti i da, ako to odbije Bulajić, sjednicu će, kako je kazao, zakazati neko drugi, ako 41 zastupnik i više to zatraži.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 Наша Српска (Р)

    ''Сваког понедјељка у 18 часова и 20 минута у емисији 'Наша Српска' погледајте актуелне теме из привреде, туризма, здравља, културе и спорта из свих крајева наше земље.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)