Potpredsjednik crnogorske vlade

Abazović: Sankcije Rusiji važne za Crnu Goru

  • Извор: Танјуг
  • 08.04.2022. 15:28

Potpredsjednik crnogorske vlade i mandatar Dritan Abazović izjavio je danas da sankcije prema Rusiji, koje je danas usvojila vlada, podrazumijevaju "široki paket", koji se odnosi na nosioce političkih funkcija.

Abazović je novinarima nakon sjednice vlade kojom je predsjedavao, zbog odusustva premijera tehničke vlade Zdravka Krivokapića, rekao da je zadovoljan odlukom o sankcijama.

- Ne zbog toga što smo uveli sankcije Rusiji, nego zato što je dominantna većina ministara razumjela da je to važno za državu - rekao je Abazović.

Govoreći o formiranju nove vlade, Abazović je ponovio da je on svoj posao mandatara završio i da se sada, kako kaže, bira između evropske vlade i izbora ili antievropske vlade.

On će se, kazao je, saglasati sa onim što odluče političke partije.

Vjeruje da će Crna Gora dobiti manjinsku proevropsku vladu, a svako ko se tome suprotstavlja, znači da navija za antievropsku vladu.

Inače, Abazović je u utorak rekao da će za dan-dva saopštiti članove novog kabineta, ali se to još nije dogodilo.

Abazović je 3. marta od predsjednika Mila Đukanovića dobio mandat za sastav nove vlade.

U međuvremenu predstavnici Demokratskog fronta i Socijaldemokratske partije su ga više puta pozivali da vrati mandat i prizna da ne može da obezbijedi većinsku podršku za formiranje manjinske vlade.

  • 12:15 Документарни програм

    ''Документарни програм

  • 13:10 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 Наша Српска (Р)

    ''Сваког понедјељка у 18 часова и 20 минута у емисији 'Наша Српска' погледајте актуелне теме из привреде, туризма, здравља, културе и спорта из свих крајева наше земље.