Utaja poreza i doprinosa

Albanca sumnjiče da je oštetio budžet Crne Gore za 100 hiljada evra

  • 06.12.2018. 16:48

Crnogorska policija uhapsila je Albanca /26/ na privremenom radu u Crnoj Gori zbog osnovane sumnje da je utajom poreza i doprinosa oštetio državni budžet za 106.970 evra.

"Albanac čiji su inicijali M.Đ. je plasirao robu na sivom tržištu od početka prošle godine do kraja aprila, u iznosu od 380.940 evra i tako utajio porez na dodatnu vrijednost od 80.000 i istovremeno izbjegao plaćanje poreza na dobit za prošlu godinu od 26.970 evra", saopšteno je iz crnogorske policije. 

Službenici policije su podnijeli krivičnu prijavu i protiv muškarca iz Srbije čiji su inicijali N.B. /53/ sa privremenim boravkom u Crnoj Gori zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo utaja poreza i doprinosa. 

On je kao ovlašteno lice u preduzeću "Primorka grup" iz Bara obavljao isplate zarada zaposlenima, a za period od aprila do decembra 2013. godine nije prijavio doprinose od 119.100 evra. 

Policija je podnijela krivičnu prijavu protiv žene čiji su inicijali G.M. /65/ iz Srbije, zbog falsifikovanje isprave i navođenja na ovjeravanje neistinitog sadržaja. 

Ona je sačinila falsifikovanu ličnu kartu na ime Z.L, koja je posjedovala zemljišnu parcelu i koja je preminula 2005. godine. 

"G.M. je sumnja se, na osnovu ovih falsifikovanih dokumenata, lažno se predstavljajući kao Z.L, dovela u zabludu notara u Crnoj Gori koji je izdao ovlašćenje za N.I. iz Kraljeva, da u njeno ime i za njen račun proda nepokretnost koja se nalazi na Kosovu, a koja je bila u vlasništvu Z.L.", navodi se u saopštenju. 

N.I. iz Kraljeva je, na osnovu ovjerenog punomoćja prodalo nepokretnost za 50.000 evra osobi sa Kosova, a dobijeni novac, osim provizije, je isplatio G.M. 

"Postupanje po prijavi nasljednika pokojne Z.L. - R.M, je u toku i u Srbiji", navodi crnogorska polcija.

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм