ATV

Bar

Bankarka dizala kredite na imena klijenata i zgrnula 260.000 KM

  • Извор: Агенције
  • 15.02.2022. 10:35

Protiv rukovodioca filijale jedne banke u Baru, čiji su inicijali M.M, podnesena je krivična prijava Osnovnom državnom tužilaštvu u tom gradu zbog sumnje da je pribavila protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 133.400 evra (oko 260.000 KM), te banci i njenim klijentima nanijela imovinsku štetu, navodi se u saopštenju Uprave policije u Podgorici.

Ona je, u svojstvu odgovornog lica, u tri navrata tokom 2020. i prošle godine, zloupotrijebila svoj položaj i povjerenje koje joj je dato u pogledu raspolaganja imovinom banke i njenih klijenata.

M.M. je osumnjičena da je neovlašteno, bez prisustva i ovlašćenja klijenata banke, pristupila bazi podataka i po sopstvenom izboru iz baze izdvojila klijente, a zatim na osnovu neovlašteno pribavljenih ličnih podataka i bez njihovog ličnog prisustva zahtijevala kreiranje kreditne dokumentacije sa lažnim ispravama.

Nakon toga, neovlašteno je davala odobrenja kredita, te je, ponovo zloupotrijebivši svoj položaj i prekoračivši ovlaštenja u odnosu na hijerarhijski podređene, zahtijevala procesuiranje navedenih lažnih kredita do momenta isplate.

Na kraju lažno kreiranog procesa odobravanja fiktivnog kredita, kako se sumnja, M.M. je podizala novac u odobrenim iznosima i to 10. avgusta 2020. godine sa računa jednog deponenta banke 50.000 evra, 6. decembra 2020. sa računa drugog deponenta banke 72.000 evra, te tokom prošle godine, u više navrata, sa računa još jednog deponenta ukupno 11.400 evra, precizira se u saopštenju.

Тагови: