Besramne optužbe DPS na račun Mitropolije

  • 13.06.2020. 21:14

Mitropolija crnogorsko-primorska je poručila da nije u službi nijedne političke opcije i da DPS namjerno i obmanjivački izriče besramne neistine radi započete predizborne kampanje.

"Ta partija i njen predsjednik izmišljaju i obmanjuju javnost da je Mitropolija u službi drugih političkih subjekata iz samo jednog jedinog razloga - zato što Crkva neće da im se pokori. Neka budu načisto o tom pitanju - taj dan nikad neće dočekati", poručili su iz Mitropolije nakon optužbi vladajućeg DPS da se Mitropolija stavila se službu Demokratskog fronta.

Mitropolija smatra žalosnim to što se politička grupacija, koja je toliko dugo na vlasti, koristi ovako primitivnim kritikama svojih neistomišljenika.

Crkva nema nikakav skriveni, a kamoli politički cilj u svojoj borbi za odbranu od neustavnog i diskriminatornog Zakona o slobodi vjeroispovijesti, navode iz Mitropolije.

Mitropolija navodi da će u istoriji beščašća Crne Gore ostati još jedan sraman pokušaj vladajuće partije da druge optuži za ono što čini njen predsjednik i njegovi saradnici, a to je onemogućavanje bilo kakvog dogovora radi izlaska iz duboke društvene krize.

Objasnili su da mitropolit Amfilohije nije instruisao vjernike za koga da glasaju već im je rekao da hrišćanin, koji ima straha Božijeg, ne može da podržava one koji otimaju crkve, ruše manastirske konake, protjeruju sveštenike i sprovode nejednako zakone, uglavnom na štetu Crkve.

"Posebno mu takvu riječ, proglasivši je "stvaranjem političke platforme", ne mogu zamjeriti oni koji su, bez stida pred ljudima i straha Božijeg, u 21. vijeku, u sekularnoj državi Crnoj Gori, na partijskom kongresu donijeli odluku da prave "partijsku crkvu"", naglašavaju iz Mitropolije.

U saopštenju konstatuju da niko ne brani DPS-u i skupštinskoj većini da donesu odluku kojim će staviti "moratorijum na primjenu zakona".

U Mitropoliji su uvjereni da može doći do dogovora o zakonskim rješenjima i da litije više neće ići kada do njega dođe.

  • 23:35 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.