Mitropolit Amfilohije

Bogoubilački duh se proglašava za identitet i budućnost Crne Gore

  • 17.01.2020. 14:18

NJegovo visokopreosveštenstvo mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije služio je Svetu arhijerejsku liturgiju u manastiru Miholjska Prevlaka kod Tivta pozvao na molitve Bogu da bi urazumio one koji danas vladaju Crnom Gorom.

Mitropolit Amfilohije je poručio da danas neki novi vladari hoće u Crnoj Gori da otmu Crkvu Hristovu, ali je dodao da Crkva Božija i duše prosvećene svjetlošću istine Božije ostaju vjerne Hristu Gospodu i da se "narod, koji se duhovno probudio i vaskrsao, okuplja oko svetinja Božijih".

"Taj bogoubilački i bratoubilački duh nastavlja se danas u Crnoj Gori i proglašava za identitet i budućnost Crne Gore", rekao je vladika Amfilohije.

Prema njegovim riječima, iz bogoubilačkog i bratoubilačkog duha rađaju se i "zakoni bezakonja koji se nameću Crnoj Gori".

"Molimo se Bogu da ne nastavljaju to zlokobno djelo bratoubistva i bogoubistva u svome narodu, nego da se vrate onom izvornom hrišćanskom duhu koji je ovdje vladao vijekovima, a kojim je sagrađeno u Crnoj Gori sve što je sagrađeno i sačuvano kroz vijekove i kojim su živjeli svi oni veliki svjedoci vjere Hristove, i bogoljublja i bratoljublja", naveo je mitropolit Amfilohije.

On se pomolio da se današnji vlastodršci "otkažu od duha persijskog cara Hozroja paganskog i prokletog cara Dukljanina, da se oslobode duha zatrovanog brozomorom, duhom bogoubilaštva i bratoubilaštva", prenosi Mitropolija crnogorsko-primorska.

Mitropolit Amfilohije pozvao je sve da ponovo zažive "duhom jevanđelja, duhom ljubavi prema Bogu, koji jeste ljubav, i jedni prema drugima hristolikoj ljubavi".

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм