Novi detalji masakra na Cetinju

Borilović se pomolio Bogu, pa krenuo u krvavi pohod

  • Извор: Курир
  • 15.08.2022. 17:52

Cetinjanin Vuk Borilović (34) koji je u petak ubio 10 ljudi, među kojima i dvoje djece, i ranio šest osoba, prije počinjenog stravičnog zločina otišao je u crkvu i pomolio se Bogu, saznaje Kurir. Borilović se potom vratio u porodičnu kuću u cetinjsko naselje Medovina i počinio krvavi pir.

"Borilovići godinama i idu redovno u crkvu, a uoči svakog Božića iznose badnjak ispred manastira. Vuk je redovno učestvovao u ovim ceremonijama. Gdje će mu duša, kakvo je to zlo ušlo u njega, zašto je pobio svoje komšije i dvoje djece", pričaju očajni Cetinjani.

Oni dodaju da je kuća Borilovića pokrivena kamerama i da bi to moglo da donekle riješi misteriju šta je navelo ubicu da počini masakr.

"Vuk je u porodičnoj kući imao video-nadzor kako unutra, tako i spolja. Cijelo dvorište je pokriveno kamerama koje su policajci odnijeli nakon zločina. Trebalo bi da se utvrdi šta je ubica radio nakon što je došao iz crkve", kažu mještani.

Kako je saopštila crnogorska policija, Borilović je imao dosije i nedavno je nepravosnažno osuđen zbog nasilničkog ponašanja.

"Borilović je u mladosti imao četiri ili pet prijava za nasilniko ponašanje, a posljednji put je prije nekih šest mjeseci, prvo verbalno, a potom i fizički napao kolegu M. L.", prenosi crnogorski Dan i dodaje:

"Nakon sukoba na poslu, Borilović je otišao kod njega u naselje Humce, povrijedio ga, oštetio mu auto i gađao kamenjem njegovu kuću", dodaje se.

Kako pišu crnogorski mediji M. L. je nakon toga prijavio Borilovića koji je potom odveden u policiju.

"Borilović je u julu ove godine osuđen i naložena mu je mjera nošenja nanogice zbog ovog krivičnog djela", piše Dan i dodaje da se Borilović žalio na ovu presudu i da nije bila pravosnažna.

Čudno se ponašao

Kako su mještani Cetinja ispričali, on je posljednjih mjeseci bio čudan, sumnjao je da mu vračaju i da ga komšije potkradaju.

"Petnaest dana prije zločina, upao je u komšijinu kuću, kršio i lomio", rekli su mještani.

Podsjetimo, kolege Vuka Borilovića su rekle da je on više od pet godina radio u Nacionalnom parku.

Pomahnitali Vuk Borilović u petak oko 15.30 sati ubio je najprije svoje podstanare Natašu Pejović Martinović (35) i njene sinove Mašan (11) i Marka (8), a potom i njihovog porodičnog kuma Milana Mitrovića (37), svog ujaka Gorana Đurišića (54) koji je pokušao da ga zaustavi, a onda i komšije Rajka (56), Dimitrija (81) i Danicu (74) Drecun, pa Danijelu (51) i njenu sestru Aleksandru (52) Radunović.

Тагови: