Toga je svjestan i Krivokapić

Crna Gora: Skupština bez odluke o smjeni Abazovića, sutra bi mogla da padne Vlada

  • Извор: АТВ
  • 03.02.2022. 20:49

Propala je prva vanredna sjednica Skupštine Crne Gore. Samim tim je propala i inicijativa za smjenu potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića. Ali danas je više nego jasno da bi crnogorska Vlada već sutra mogla pasti. Toga je svjestan i sam premijer Zdravko Krivokapić.

"Želim da građani vide ko je ko u Crnoj Gori. Ja znam da ću da prestanem da budem premijer sljedećeg dana jer je to dogovorio gospodin Đukanović sa onim dijelom zajedničke koalicije koja je iskazana voljom građana", rekao je Zdravko Krivokapić, predsjednik Vlade Crne Gore.

Maske su pale i ovo je izdaja volje građana Crne Gore a izdao je upravo lider URE Dritan Abazović, kaže Krivokapić dok s druge strane Abazović poručuje da su aktuelna dešavanja upravo volja građana.

"Jedina tendencija koju u ovom trenutku treba svi zajedno da imamo, svi politički subjekti jeste da nađemo neko održivo rješenje koje može zemlju da gurne naprijed. To je zadatak svih političkih subjekata", kaže Dritan Abazović, potredsjednik Vlade Crne Gore.

"Potpredsjednik Vlade za koje mjesto sam ja inicirao da on bude potpredsjednik Vlade, ja ga lično predložio zajedno sa poraženom DPSom treba da izglasa sutra nepovjerenje ovoj Vladi. Predložio je da mu DPS pomogne da se razriješi od samoga sebe, zar ne", kaže Dritan Abazović, potredsjednik Vlade Crne Gore", dodaje Krivokapić.

Prekršena su data obećanja pred izbore 2020, prekršen je i sporazum potpisan odmah nakon izbora, naglašava Krivokapić. Demokrate Alekse Bečića ostaju na strani još uvijek aktuelne Vlade.

"Za Demokratsku Crnu Goru je isključivo prihvatljivo da se rješenje za složenu političku situaciju nađe dogovorom unutar postojeće parlamentarne većine plus manjinske partije ili da idemo na ove izbore", ističe Aleksa Bečić, predsjednik Skupštine Crne Gore. 

Abazovićeva inicijativa o "manjinskoj vladi" je ulaznica DPSu, smatraju to mnogi. DPS danas ćuti a njihovi partneri jedva čekaju sutrašnji dan. 

"Obično velike ljubavi se završe velikom svađom i tu svađu treba da vide građani Crne Gore. Mi mislimo da i Abazović i Krivokapić treba sutra odlukom skupštine i većinom poslanika da budu smijenjeni", kazao je Raško Konjević, predsjednik SDP-a.

Većina građana Crne Gore rješenje političke krize vidi u novim izborima. Taj stav dijeli i još uvijek aktuelni predsjednik Vlade, ali i stranke okupljene oko Demokratskog fronta.