Izbori

Crnogorci u nedjelju biraju predsjednika

 • Izvor: ATV
 • 17.03.2023.19:45

Crnogorci će u nedjelju na birališta. Između sedam kandidata će birati predsjednika države. Neizvjesno je, ali su mnogi sigurni da se ide u drugi krug glasanja.

Ankete i analitičari govore da u drugi krug sigurno ide dugogodišnji crnogorski vladar i lider DPS-a Milo Đukanović.

I sam je siguran u pobjedu.

"Pobijediću zato što se zalažem i borim za najveće vrijednosti savremene Crne Gore", kaže Đukanović.

Mnogi vjeruju da će na crtu Đukanoviću u drugom krugu stati mladi političar, bivši ministar u Vladi Zdravka Krivokapića i član Pokreta Evropa Sad Jakov Milatović.

Plan je bio da kandidat ovog Pokreta bude Milojko Spajić, ali njegova kandidatura nije prihvaćena.

Mnogi kažu da je učinjena nepravda, ipak, Milatović poručuje, "uspjećemo".

"Siguran sam da ću biti predsjednik svih građana i građanki u Crnoj Gori, da ću staviti akcenat na pomirenje, na slogu, na zajedništvo, jer su upravo to stvari u koje ja vjerujem", naveo je Milatović.

Velike šanse se daju i iskusnom opozicionaru i jednom od lidera DF-a Andriji Mandiću.

Ovaj kandidat poručuje da će graditi budućnost, a čuvati tradiciju.

"Političko iskustvo je važno, znanje je važno, poznajem čitavu Crnu Goru, nema sela gdje nisam bio, poznajem mnogo ljudi, imamo njihovu podršku i mi ćemo da slavimo na ovim izborima", rekao je Mandić.

Nikako se ne smije zaboraviti ni kandidat Demokrata.

Aleksu Bečića podržava još uvijek aktuelni premijer Dritan Abazović. Zaklinjući se u čast, Bečić sebe vidi u drugom krugu.

"Dajte povjerenje nama, jer je to garancija da drugog aprila pobijedimo sa najmanje 60 odsto osvojenih glasova i pošaljemo u konačnu političku penziju jednog od posljednjih antidemokratskih predsjednika", ističe Bečić.

U predsjedničku trku će i jedna žena, a to je Dragninja Vuksanović Stanković iz SDP-a ali i Instagram zvijezda Jovan Radulović.

Kandidata ima i Ujedinjena Crna Gora, a to je Goran Danilović. Pravo glasa ima nešto više od pola miliona Crnogoraca.

Ukoliko nijedan od kandidata ne dobije više od 50 odsto glasova, ide se u drugi krug.

 • 21:00 Serija: Igra sudbine

  Četvrta sezona svima dobro poznate domaće serije 'Igra sudbine'.

 • 21:50 Serija: Istine i laži

  Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

 • 22:35 Tema dana

  Informativna emisija u kojoj sa relevantim sagovornicima i stručnjacima iz svih društveno-političkih oblasti razgovaramo o aktuelnim temama, događajima i ličnostima, iznoseći različite uvide i stavove, analize i komentare aktuelnosti iz zemlje i regiona.

 • 22:45 Serija: Red Rok

  Red Rock' je irska kriminalistička serija u režiji Petera McKenna koja prati slučajeve policijske stanice smještene u izmišljeni primorski grad Red Rock u blizini Dablina, te privatne turbulentne odnose gardista i mještana.

 • 23:15 Serija: Bolivar (12+)

  Jedna od najpoznatijih kolumbijskih istorijskih drama i televizijskih serija 'Bolívar, una lucha admirable', što bi u prijevodu značilo 'Bolivar, borba vrijedna divljenja', prati život venecuelanskog nacionalnog heroja Simona Bolivara.