ATV

Srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH

Cvijanović: Podrška saradnji na regionalnom infrastrukturnom povezivanju

 • Извор: РТРС
 • 20.05.2023. 13:57

Srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović izjavila je danas u Podgorici da podržava sve regionalne inicijative, te da su BiH i Crna Gora upućene jedna na drugu i da očekuje predanu saradnju na regionalnom infrastrukturnom povezivanju.

“Mi smo u našoj regiji upućeni jedni na druge i moje prisustvo danas pokazuje želju da svi dobro sarađujemo i da rješavamo, ukoliko imamo, bilo kakva bilateralna pitanja koja bi eventualno mogla da budu kočnica. Јa ih ne prepoznajem da postoje, a ono što je u interesu svih nas jeste da radimo pojačano kada je riječ o našoj regionalnoj infrastrukturi i povezivanju, našem tržištu koje treba da da odgovore na mnoge izazove”, istakla je Cvijanovićeva.

Milatović položio zakletvu

Milatović položio zakletvu

Ona je naglasila da između BiH i Crne Gore godinama i decenijama postoje prijateljske, političke, socijalne i ekonomske veze i da one ne treba da budu opterećene političkim pitanjima.

“Ne mislim to samo za BiH i Crnu Goru, već za sve naše zemlje u regiji. Ovo su izazovna vremena i potrebno je da iskažemo svoj potencijal i kapacitet na način koji će biti prihvatljiv za svakoga od nas, ali i od koristi”, izjavila je Cvijanovićeva u Podgorici.

Cvijanovićeva je rekla da očekuje dobru saradnju sa Crnom Gorom i novom Vladom.

Ovo je bahati ginekolog koji je pokušao da pregazi saobraćajca

Ovo je bahati ginekolog koji je pokušao da pregazi saobraćajca

“Kada smo zajedno, bićemo i jači i otvoreniji i u tom smislu podržavam sve regionalne inicijative, i Otvoreni Balkan i Berlinski proces, i sve što nam daje priliku da tijesno sarađujemo jedni sa drugima”, rekla je Cvijanovićeva.

Ona je rekla da je danas svečani dan i ovo je prilika da se iskaže poštovanje i prema ličnosti i prema funkciji onoga ko polaže zakletvu i činjenici da počinje jedna nova politička era u kojoj se grade i reafirmišu određeni odnosi i predano radi na tješnjoj saradnji.

Cvijanovićeva je u Podgorici prisustvovala inauguraciji novog predsjednika Crne Gore Јakova Milatovića.

Cvijanovićeva i Vučić prisustvovali inauguraciji Milatovića

Cvijanovićeva i Vučić prisustvovali inauguraciji Milatovića


Pratite nas i putem Vibera

 • 13:55 Вијести

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

 • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

  Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

 • 17:00 Серија: 1994 (12+) (Р)

  Серија: 1994 (12+) (Р)

 • 17:50 По свијету са Робертом Дацешином

  'По свијету са Робертом Дацешином

 • 18:20 Српска кућа (Р)

  ТВ Серијал 'Српска кућа' прати оснивача и чланове Фондације 'Српска кућа', те представнике локалних заједница у којима граде куће за вишечлане, социјално угрожене, породице у Републици Српској.