Predsjednik Republike

Cvijanović u Skoplju: Srpska i Sjeverna Makedonija nemaju otvorenih pitanja

  • 27.01.2022. 16:02

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović sastala se danas u Skoplju sa predsjednikom Sjeverne Makedonije Stevom Pendarovskim.

Predsjednik Srpske je rekla za RTRS da je sastanak bio konstruktivan, u duhu dodatnog unapređenja prijateljskih odnosa Republike Srpske i Sjeverne Makedonije.

Ona je dodala da Srpska i Sjeverna Makedonija nemaju otvorenih pitanja koja bi opterećivala dvije zemlje.

- Ali na dnevnom redu imamo mnogo oblasti u kojima treba da unaprijedimo saradnju, prvenstveno mislim na bliže povezivanje u ekonomskom smislu, a računamo da ćemo i u infrastrukturnom povezivanju imati bolju vezu u budućem periodu. Na dnevnom redu je bilo i pitanje statusa određenih zajednica, kako Srba u Sjevernoj Makedoniji tako i Makedonaca u Srbiji i Republici Srpskoj - rekla je Cvijanović.

Ona je istakla da da je raduje otvorenost i opredijeljenost Sjeverne Makedonije prema inicijativi Otvoreni Balkan, te da Republika Srpska u tome vidi veliku razvojnu šansu.

Ona je dodala da je na sastanku sa predsjednikom Sjeverne Makedonije ponovila da u BiH, nažalost, nema potpune saglasnosti u vezi tog pitanja.

Sastanku je prisustvovao i ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković.

U večernjim časovima predsjednica Srpske prisustvovaće Svetosavskoj akademiji povodom nacionalnog praznika Srba u Sjevernoj Makedoniji.

  • 20:10 Емисија: Прича се

    Политичка, дебатна емисија доноси широк избор актуелних тема, супротстављених ставова, различитих углова, чињеница и реплика.

  • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 22:05 Серија: Авионџије (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)

  • 23:20 Ноћни програм

    Ноћни програм