Koalicija u Crnoj Gori

Demokratski front više ne postoji

  • Извор: Агенције
  • 14.05.2023. 14:07

Demokratski front (DF), politička koalicija u Crnoj Gori, prestaje da postoji, a Pokret za promjene (PzP) na izborima će nastupiti samostalno, saopštili su danas lideri DF-a na konferenciji za novinare.

Demokratski front je donio odluku da stranke konstituenti idu različitim putevima ka istom cilju, Crna Gora je pomirena zemlja, rekao je  jedan od lidera DF-a Andrija Mandić, prenose Vijesti.

Lider Pokreta za promjene (PzP) Nebojša Medojević saopštio je da je  zajednički cilj bio da se u Crnoj Gori desi srpsko-crnogorsko pomirenje i  demantovao napise da je bilo svađa među liderima DF-a.

Rekao je da će PzP nastupiti samostalno na izborima i da će imati reformski program.

Više prijetnji članovima hrvatske Vlade:

Više prijetnji članovima hrvatske Vlade: "Policija sve uzima za ozbiljno"

Lider Demokratske narodne partije (DNP) Milan Knežević je naveo da je DF, kada je započeo "veliko istorijsko putovanje" prije 11 godina postavio cilj - bespoštedna borba protiv Mila Đukanovića i Demokratske partije socijalista (DPS) i njegovih tekovina.

Demokratski front je politička koalicija zvanično osnovana u julu 2012. godine, od Nove srpske demokratije na čelu sa Andrijom Mandićem, Pokreta za promjene na čelu sa Nebojšom Medojevićem i grupacije dotadašnjih funkcionera SNP-a koje su predvodili Milan Knežević i Predrag Bulatović.

Oglasila se policija: Otkriveno ko je prijetio bombom aerodromima

Oglasila se policija: Otkriveno ko je prijetio bombom aerodromima

U stvaranju Demokratskog fronta učestvovale su i nestranačke ličnosti, među kojima je bio i Miodrag Lekić, koji je izabran za prvog predsjednika DF-a, s tim što ga je napustio 2015. godine.

Ovoj koaliciji su vremenom pristupile i neke druge stranke, društvene organizacije i istaknuti pojedinci u Crnoj Gori, a kasnije je došlo i do istupanja pojedinih članica iz DF-a, tako da se sastav koalicije u više navrata mijenjao, ali ključni činioci su ostali.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Наша Српска (Р)

    ''Емисија 'Наша Српска' доносе актуелне теме из привреде, туризма, здравља, културе и спорта из свих крајева наше земље.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Досије (Р)

    У новој сезони отварамо случајеве убиства која су потресла регион, причамо о некажњеним ратним злочинима, који чекају правду, портретишемо хероје нашег и прошлог времена, доносимо велике приче 'малих' људи, говоримо отворено о тешким темама.

  • 13:30 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    ''Кроз објектив камере вођени авантуристом, путописцем и симпатичним пустоловом Робертом Дацешином завирићемо у најзабаченије дијелове свијета.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.