ATV

Карбинци

Детаљи покушаја отмице дјеце у Северној Македонији

 • Извор: Телеграф
 • 05.12.2023. 13:53

Јутрос је у ОШ "Страшо Пинџур" у Карбинцима у Сјеверној Македонији покушана отмица двоје дјеце шестог и деветог разреда.

Догађај је потврдио предсједник општине Карбинци Виктор Паунов, док је полиција обавестила да је око 9.30 у школско двориште путничким возилом марке "голф" дошао младић, који је, према пријави, позвао једну ученицу да уђе у његов аутомобил како би је водио на кафу.

Како се наводи у саопштењу полиције, она се одмах вратила у школу и пријавила се директору.

"У овом немилом догађају који се догодио јутрос нешто послије 9.30 часова, дошло је до покушаја киднаповања двоје дјеце, односно двоје ученика ОУ „Страшо Пинџур“ овдје у Карбинцима. Оно што имам као информацију од особља школе и инспектора да је било таквог покушаја, ти отмичари су покушали да уведу дјецу у возило које је ушло на почетак дворишта. Сигурносне камере су снимиле возило. Истрага је у току, ради се на утврђивању регистарске таблице самог возила", рекао је предсједник општине Карбинци Виктор Паунов.

Он апелује на родитеље и све оне који се крећу у овом дијелу да не брину, али је упутио и апел МУП-у и Министарству унутрашњих послова Штип да повећају безбједност овог дијела општине Карбинци, бар у школама јер посљедњих година нема полицијског обезбјеђења.

"У полицијском саопштењу се наводи да је данас у 09.52 часова у СВР Штип из основне школе у ​​општини Карбинци пријављено да је око 09.30 часова млада мушка особа дошла у школско двориште у "голфу", а које је, према пријави, позвало ученика да уђе у његов аутомобил да оде на кафу, али се она одмах вратила у школу и пријавила директору".

Пратите нас и путем Вибера

 • 07:00 АТВ јутро

  АТВ јутро

 • 09:00 Серија: Превртљиво срце (Р) (12+)

  Страсна љубавна прича двоје појединаца.

 • 10:00 Телетрговина

  Телетрговина

 • 10:15 Ловачки савети

  ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

 • 10:40 Телетрговина

  Телетрговина

 • 10:55 Серија: Величанствени вијек: Косем (12+)

  Тридесет седам година од смрти Сулејмана Величанственог започиње запањујућа прича о владарици Османског Царства Махпеyкер Кöсем Султан.