Карбинци

Детаљи покушаја отмице дјеце у Северној Македонији

  • Извор: Телеграф
  • 05.12.2023. 13:53

Јутрос је у ОШ "Страшо Пинџур" у Карбинцима у Сјеверној Македонији покушана отмица двоје дјеце шестог и деветог разреда.

Догађај је потврдио предсједник општине Карбинци Виктор Паунов, док је полиција обавестила да је око 9.30 у школско двориште путничким возилом марке "голф" дошао младић, који је, према пријави, позвао једну ученицу да уђе у његов аутомобил како би је водио на кафу.

Како се наводи у саопштењу полиције, она се одмах вратила у школу и пријавила се директору.

"У овом немилом догађају који се догодио јутрос нешто послије 9.30 часова, дошло је до покушаја киднаповања двоје дјеце, односно двоје ученика ОУ „Страшо Пинџур“ овдје у Карбинцима. Оно што имам као информацију од особља школе и инспектора да је било таквог покушаја, ти отмичари су покушали да уведу дјецу у возило које је ушло на почетак дворишта. Сигурносне камере су снимиле возило. Истрага је у току, ради се на утврђивању регистарске таблице самог возила", рекао је предсједник општине Карбинци Виктор Паунов.

Он апелује на родитеље и све оне који се крећу у овом дијелу да не брину, али је упутио и апел МУП-у и Министарству унутрашњих послова Штип да повећају безбједност овог дијела општине Карбинци, бар у школама јер посљедњих година нема полицијског обезбјеђења.

"У полицијском саопштењу се наводи да је данас у 09.52 часова у СВР Штип из основне школе у ​​општини Карбинци пријављено да је око 09.30 часова млада мушка особа дошла у школско двориште у "голфу", а које је, према пријави, позвало ученика да уђе у његов аутомобил да оде на кафу, али се она одмах вратила у школу и пријавила директору".

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм