Sporazum o sukcesiji

Dijele se ambasade SFRJ koje ne postoje

  • 11.06.2018. 09:56

Desetak diplomatskih nekretnina koje se prema sporazumu o sukcesiji vode kao nasljeđe SFRJ, više nisu u vlasništvu ili su uzurpirane ili čak ni ne postoje, pišu beogradske "Večernje novosti".

Predstavnik Srbije u Mješovitom komitetu za sukcesiju Veljko Odalović rekao je da neke nekretnine postoje u dokumentaciji i na spisku za sukceciju, ali ih na terenu nema, a takav primjer je zgrada u Velingtonu.

"U Velingtonu objekta jednostavno nema. Dobili smo potvrde o tome, a u našim knjigama je upisan kao postojeći", rekao je Odalović.

On je dodao da sličnih slučajeva ima u Kongu, Sudanu i u Centralnoafričkoj Republici, dok na drugoj strani ima objekata koji postoje, ali za njih nema dokumenata koji dokazuju da pripadaju SFRJ.

Ima i suprotnih primjera, poput objekta u Tirani, koji je pripadao SFRJ, ali nije upisan kada se popisivala zajednička imovina, već je u međuvremenu otkriven.

"Svi ovi slučajevi opterećuju posao deobe diplomatskih nekretnina, od kojih je 51 ostala neraspoređena", kaže Odalović.

Uoči sjednice Mješovitog komiteta za sukcesiju koji će uskoro zasijedati u Beogradu, Odalović je istakao da je prijedlog Srbije da se nepostojeći objekti brišu sa liste onih koji treba da se razdijele.

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    Наша Српска

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.