Истрага

Дио осумњичених за копање тунела у Подгорици побјегао аутобусом у БиХ

  • Извор: Агенције
  • 26.09.2023. 10:27

Неки од осумњичених за обијање судског депоа из Црне Горе побјегли су 11. септембра, аутобусом на релацији Подгорица - Сарајево, преко граничног прелаза Шћепан Поље, а други су границу прешли на Добракову.

То су утврдили тужилаштво и полиција, у истрази крађе доказа из депоа Вишег суда у Подгорици, која је откривена 11. септембра ујутро.

Подсјећамо, раније је министар унутрашњих послова Црне Горе Филип Аџић одржао конференцију за медије на којој је говорио о детаљима привођења и лоцирања оних који су учествовали у прокопавању тунела до Вишег суда у Подгорици.

Због случаја „тунел“ претресене затворске ћелије, одузето више телефона

Због случаја „тунел“ претресене затворске ћелије, одузето више телефона

Како је нагласио, у тој акцији учествовали су држављани Србије Милан Марковић (1970), Вељко Марковић, (1991), Дејан Јовановић (1993), Владимир Ервић (1991).

Међутим, није за сада појашњено нити познато ко је од четверице осумњичених изашао на ком граничном прелазу, преноси Кликс.

“Имамо најмање још пет особа које су учествовале у овом дјелу. Нису сви учествовали у ископавању тунела. Неки су били логистика, а неки су пружали и другу врсту помоћи“, јасан је Аџић.

Настављена истрага о тунелу: Копачима скинули перике и качкете?

Настављена истрага о тунелу: Копачима скинули перике и качкете?

Подјсетимо, у понедјељак, 11. септембра, откривен је необичан инцидент у вези с депоом, јер су неки предмети унутар депоа били разбацани. Из депоа подгоричког Вишег суда украдено је неколико пиштоља, који су доказни материјал против шефова кавачког криминалног клана, док истражитељи трагају за шест особа, учесника у обијању.

Сумња се да је украдено оружје које је припадало Кавачком клану.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: