Ni bebe im nisu jednake

Direktor priznao: Prvo dijete u Međimurskoj županiji ipak romsko

  • 05.01.2020. 08:24

Nakon što je u javnost dospjelo da je županijska bolnica u Čakovcu u Hrvatskoj prikrila činjenicu da je romsko dijete prvorođeno u ovoj godini, stiglo je izvinjenje direktora bolnice, koji tvrdi da je u pitanju nenamjerna greška.

Direktor bolnice u Čakovcu Tomislav Novinščak je izjavio da se dogodila "komunikacijska greška", zbog koje su iz bolnice županiji dali pogrešnu informacije o tome koja je beba prva rođena u 2020. godini.

"Jako mi je žao, kao direktoru, da se dogodila takva greška. Bolnica i zdravstveni sistem jako su veliki i za sve mogu preuzeti odgovornost, ali ne mogu pristati na to da se vrši bilo kakva diskriminacija. Brinemo za sve naše stanovnike svakodnevno i jako mi je žao zbog toga što se dogodilo. Mislim da je ljudski da se radi i da se događaju greške, ali i da se izvine, kao što smo učinili", rekao je za hrvatski N1 Novinščak.

On je naveo da je razgovarao s majkom, kojoj je to šesto dijete i da je ona rekla da razume da se takve stvari događaju.

Saborski poslanik romske nacionalne manjine u Hrvatskoj, Veljko Kajtazi, objavio je da je županijska bolnica u Čakovcu, zajedno s predstavnicima Međimurske županije, prikrila činjenice i obmanula javnost o prvorođenom djetetu ove godine u toj županiji.

On je naveo da su ignorisali romsko dijete koje je prvo rođeno, kao i da su u medijima i na zvaničnoj Fejsbuk stranici župana objavili fotografije župana, roditelja i djeteta rođenog kasnije istog dana, preneo je hrvatski portal Index.

Тагови:
  • 22:45 Серија: Ред Рок (12+)

    ''''Ред Рок' је ирска криминалистичка серија у режији Петера МкКена која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Рок у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:15 Ноћни програм

    Ноћни програм