Dodik: Srbi u Hrvatskoj obespravljeni, javna tajna da je sloboda Gotovine plaćena

  • 07.08.2020. 17:04

Hrvatskom zločinačkom vojno-policijskom akcijom "Oluja" Srbi su u toj zemlji od konstitutuvnog naroda postali mala, obespravljena, zajednica. 

Ponovio je ovo danas u izjavi za Radio Republike Srpske, srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

On, nije htio da komentariše najavu hrvatskog premijera Andreja Plenkovića, koji je, navodno, odlučio je da u septembru prisustvuje obilježavanju godišnjice stradanja srpskih civila u Varivodama tokom posljednjeg rata.

Dodik je naglasio da je "Oluja" bila smišljena akcija kojom su sa svojih vjekovnih ognjišta protjerani Srbi i da zato etničko čišćenje niko nije odgovarao.

- Ta akcija “Oluja” nije nešto samo da se na ovaj ili onaj način obilježi u Hrvatskoj. To je pitanje ukupnih srpsko-hrvatskih odnosa. Odlazak potpredsjednika Vlade, Borisa Miloševića u Knin na obilježavanje Hrvatska je iskoristila da pokaže kvazi-demokratsko lice. Miloševićev odlazak tamo nije bila laka odluka, ali on je to odlučio i to je bio njegov izbor. Srbi su prije tamo bili konstitutivan narod, a sada su zajednica samo. Više od 220 hiljada Srba i dvije hiljade ubijenih i nestalih bilans su te akcije za koju niko nije odgovarao. Јavna je tajna da je dato na desetina miliona evra da se plati sloboda generala Gotovine - zaključio je Dodik za Radio Republike Srpske.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм