Na pet lokacija

Dojava o bombama u Zagrebu, u prijetnjama podrška Putinu

  • Извор: Агенције
  • 20.10.2022. 19:21

Zbog dojave koja je oko 15.30 sati stigla na adresu hrvatske policije i više medijskih kuća, pet lokacija na području glavnog hrvatskog grada Zagreba pretražuje se zbog opasnosti od postavljenih bombi.

Hrvatski mediji prenose kako je u prijetnji upućenoj hrvatskoj policiji i nekolicini medija navedeno kako je C4 eksploziv postavljen na nekoliko lokacija u gradu. Dojava upozorava da su na Aerodrom “Franjo Tuđman“ postavili 12 bombi, u dvije policijske postaje šest bombi, dok su na dvije lokacije na kojima je smješten lanac brze hrane McDonalds postavljene tri bombe.

Autori prijetnje su potpisani pseudonimom “Vojska Strelkova i Limonova”, a u svojoj poruci izražavaju stavove protiv NATO saveza te podršku Rusiji i Vladimiru Putinu, prenosi Anadolija.

U poruci upućenoj elektronskom poštom se spominje osveta za "naci koljače iz Azova, zločine Crne Legije, Jasenovac, Đavolju Brigadu koja je ratovala u Staljingradu i zločine tokom Oluje".

Iz PU zagrebačke oglasili se nakon što su provjerili tri lokacije. Naveli su kako na njima nije pronađeno ništa sumnjivo te da još provjeravaju dvije lokacije koje se navode u prijetećem mailu. 

"Danas, 20. oktobra u poslijepodnevnim satima policija je zaprimila e-mail poruku o mogućoj postavljenoj eksplozivnoj napravi na pet lokacija na području Grada Zagreba od kojih su dvije lokacije ugostiteljskog karaktera, dva objekta koje koristi policija te jedna lokacija na kojoj se pružaju usluge vazdušnog prevoza. Dosadašnjim postupanjem policijski službenici pregledali su tri lokacije; jednu lokaciju na kojoj se nalazi objekt ugostiteljskog karaktera, jedan objekt koji koristi policija i lokacija na kojoj se pružaju usluge vazdušnog prevoza te je potvrđeno da zaprimljena dojava nije istinita dok su u toku pregledi na još dvije lokacije", saopštila je policija, prenio je Index.hr.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)