Izbori

DPS završio politički put u Crnoj Gori - Pokret Evropa sad pobjednik izbora

  • Извор: АТВ
  • 11.06.2023. 21:55

Drugi ovogodišnji izbori u Crnoj Gori potvrdili su volju građana da je DPS završio sa svojim političkim "putevima" u Crnoj Gori, a stranka predsjednika Crne Gore Pokret Evropa sad je pobjednik izbora.

Zajedno sa koalicionim parnerima DPS, SD, DUA i LPA dobili su 22 mandata, što im nije dovoljno da spajanjem sa manjim strankama dođu do vlasti. Važno je napomenuti da je 2020. godine DPS sa Liberalnom partijom osvojio 30 mandata, dok su sada koaliciju činile četiri stranke, ali dobili su osam mandata manje.

Glavnu okosnicu i najviše mandata imaju upravo oni koji su se i borili protiv DPS-a. Pokret Evropa sad ubjedljivi je pobjednik ovih parlamentarnih izbora sa 23 osvojena mandata, na 96 odsto prebrojanih glasova.

Od danas se DPS ne pita ništa u Crnoj Gori

Od danas se DPS ne pita ništa u Crnoj Gori

Oni će birati stranke sa kojima će sarađivati u formiranju Vlade. Na raspolaganju im je koalciji Kneževića i Mandića NSD, DNP i RP koja će imati 13 mandata, Demokrate i URA Dritana Abazovića sa 11 mandata i SNP, DEMOS sa dva mandata.

Tačni brojevi biće poznati tokom noći, jer se vrši kontrolno brojanje zbog pojedinih stranaka. Pravda za sve i SDP su blizu da pređu cenzus i dobiju mandat, dok je Albanski forum blizu da izgubi mandat

Kalkulacije: DPS ni uz koaliciju ne može do vlasti

Kalkulacije: DPS ni uz koaliciju ne može do vlasti




Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 07:00 Свет пољопривреде (Р)

    Пољопривредна емисија дугогодишње традиције доноси провјерене информације знања и искуства која интересују сваког пољопривредника.

  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина