Dirljiva priča

Dragana (65) i Stamenko (66) pobijedili koronu u Domu za stare, a onda riješili da se vjenčaju

  • Извор: Блиц
  • 02.10.2021. 17:15

Dirljava i divna priča koja slavi život i svu njegovu ljepotu zbila se u Gerontološkom centru Kruševac na Međunarodni dan starih.

Dragana Jovanović (65) i Stamenko Gligorijević (66) uspjeli su da pobijede koronu, a poslije oporavka čvrsto su riješili da se vjenčaju! Pred matičarem su juče rekli “da” i tako krunisali ljubav dugu 10 godina.

Da svadba bude za pamćenje, postarali su se zaposleni u gerontološkom centru, poštujući epidemiološke mjere. Stolove su postavili u dvorištu, trpezu okitili, naručili posluženje, hranu i tortu za mladence preko keteringa i naravno obezbijedili dobre muzičare. Neizostavno i najvažnije – pozvali su i matičara.

– Predivno se osjećam! Sigurno smo duže od 10 godina u vanbračnoj zajednici i željeli smo da ozvaničimo našu vezu, a upravo to su nam omogućili naša uprava ovde u Gerontološkom i divno osoblje. Nemam riječi kako su nam pripredili sve ovo, organizovali lijepo, okitili, imamo muziku i tortu. Za 100 života ne bismo ovako nešto imali na drugom mjestu – uzbuđeno govori srećna mlada Dragana koja je promijenila prezime i postala Gligorijević.

Ni mladoženja Stamenko nije krio sreću. Kaže da se sa suprugom Draganom odavno slaže odlično.

– Nikakvih zamjerki nemamo jedno na drugo. A sada kad smo se uzeli, sve će, verujem, da nam krene još na bolje – uvjeren je Gligorijević.

Zadovoljstvo se vidjelo i na licu matičara. Poručuju da je ovim vjenčanjem na djelu najbolje pokazano da ljubav nije samo rezervisana za mlade. Kuma Gligorijevićima bila je direktorka gerontološkog centra Jelena Mijailović.

– Poslali su snažnu poruku svima da za ljubav nikada nije kasno, da snove možete ispuniti i u trećem dobu i da iznenađenja ne prestaju dolaskom u našu ustanovu – kaže direktorka i kuma Jelena Mijailović.

Dragana je u ustanovi od 2009. godine, a Stamenko se pridružio dvije godine kasnije. Od prije osam godina žive zajedno u garsonjeri i pobijedili su mnoge prepreke. Pobijedili su koronu i zatim se vakcinisali. Dali su primjer da žele da žive i da što duže dele svoju veliku ljubav.

U Gerontološkom centru Kruševac trenutno je smješteno nešto više od 170 korisnika i svi su bili pozvani na svadbu.

– I orkestar i hrana bili su “na nivou”, a svima nam se mnogo dopala torta. Baš je bila ukusna – rekla je jedna od korisnica Centra.

Mlada je bacila bidermajer, a uhvatila ga je prijateljica Olivera. Ko zna, možda bude i nove svadbe u kruševačkom gerontološkom centru.

Тагови:
  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок