Crna Gora

Đukanović kažnjen

  • Извор: АТВ
  • 03.04.2023. 19:01

Pobjeda Jakova Milatovića je veoma važna za Crnu Goru, kaže predsjednik Republike Srpske. Milo Đukanović je preko 30 godina, na različite načine, uspijevao da vlada Crnom Gorom, ali je volja naroda jasna, kao što je, smatra Dodik, vrlo jasan i razlog Đukanovićevog poraza.

"Onog trenutka kada je počeo da radi protiv srpskog nacionalnog korpusa u Crnoj Gori, a onda i regionalno protiv pozicioniranja Republike Srpske i Srbije od strane Crne Gore i politike koju je on kreirao, apsolutno se stavio protivnika srpskog naroda i odavno izgubio bilo kakvu podršku i poštovanje. U tom pogledu me raduje njegov poraz", kaže predsjednik Srpske Milorad Dodik. 

Ni crnogorska opozicija, možda, nije očekivala ovako ubjedljivu pobjedu. Rezultati pokazuju da je većini građana zapravo dosadila Đukanovićeva politika protiv Srbije i srpskog naroda, smatra predsjednik Narodne skupštine. Za Nenada Stevandića ovo je početak vođenja opuštenije politike, prvenstveno prema Srbiji, približavanje Crne Gore otvorenom Balkanu i potvrda da DPS definitivno ispada iz bilo koje kombinacije za ulazak u vlast nakon izbora u junu. 

"Tako da je ovo dokaz da je dugoročno politika protiv Srbije i držanje visoke temperature i sabijanje sukoba u cilindar doživjelo svoj krah i da ubuduće svi znaju da dugovorčno nema uspjeha ako vodite antisrpsku politiku u Crnoj Gori", kaže Stevandić. 

Za neke iz Predsjedništva BiH pobjeda Jakova Milatovića dolazi kao hladan tuš. Bošnjački i hrvatski član zdušno i otvoreno podržavali su Đukanovića. Za srpskog člana i presjedavajuću Željku Cvijanović, pobjeda  Milatovića je istorijska i otvara vrata za jačanje prijateljskih odnosa i saradnje.

"Mislim da se na taj način vrata otvaraju za jednu bolju saradnju koju smo dosad imali. Svakako u krajnjem cilju to znači da imamo bolju saradnju između izvršnih vlasti, vlada svih zemalja u regiji kako bismo mogli da ostvarujemo te konkretne rezultate", kaže srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović.

O nekima se razgovaralo kada je Jakov Milatović posljednji put bio u Srpskoj prije dvije godine. Tada je došao kao ministar ekonomskog razvoja u Vladi Zdravka Krivokapića. 

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм