Detalji tragedije na Pagu

Dvoje djece, koje je otac bacio sa prvog sprata, životno ugroženo 

  • 28.02.2019. 12:12

Nakon prvog pregleda i obavljenih rendgenskih snimanja, dvoje, od četvoro, djece koje je otac jutros u Pagu bacio kroz prozor sa visine od oko šest metara, zadobilo je teške povrede i smješteni su na odjeljenje intenzivne njege, dok je drugo dvoje dece, starosti tri i četiri godine, zadobilo lakše tjelesne povrede.

Dvoje mlađe djece i dalje je pod ljekarskim nadzorom, rekao je direktor bolnice prof. dr Željko Čulina.

Direktor Zavoda za Hitnu medicinu Zadarske županije Predrag Orlović rekao je da je dvoje djece životno ugroženo.

Otac koji je jutros bacio djecu s prvog sprata kuće, pri čemu je dvoje djece, starosti sedam i osam godina, teško povrijeđeno, radio je u kampu u Šimunima kao noćni čuvar.

Riječ je o 54-godišnjem Josipu Rođaku, koji je prije desetak godina na Pag doselio iz Virovitice. On je priveden i nalazi se u prostorijama policije.

Iz kampa Šimuni potvrdili su informaciju da je muškarac koji je bacio četvero djece s prvog sprata njihov radnik.  

"U ovom trenutku ne možemo niti želimo komentarisati tragediju koja se dogodila na Pagu, istraga je u toku, sve je u rukama nadležnih državnih tijela. Potvrđujemo da je spomenuti muškarac radnik kampa Šimuni. Osuđujemo svaki oblik nasilja, a najviše nasilje koje se vrši nad najranjivijim grupama," poručili su iz kampa.

Index je u međuvremenu stupio u kontakt s jednim od bivših radnika kampa Šimuni, koji je tamo radio kao animator. Kako nam je ispričao, riječ je o muškarcu kojeg su zvali Joka.

Ispričao je događaj otprije pet godina 

"Njegova žena je dolazila u kamp na mini disko. Ona je ostavila djecu nama, da se mi brinimo o njima, dok je ona išla piti u kafić. Djeca su bila užasno prljava" ispričao je radni kolega Josipa Rođaka.

Kako je rekao za Index, zbog nedoličnog ponašanja, majci je bio zabranjen ulaz u kamp. 

(Agencije)

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)

  • 23:20 Ноћни програм

    Ноћни програм