Посланички клуб

Европа сад: Скинути са дневног реда иницијативу за смјену Мандића

  • Извор: СРНА
  • 09.03.2024. 17:11

Посланички клуб Покрета Европа сад затражио је да са дневног реда сједнице Скупштине Црне Горе, која је заказана за понедјељак, 11. март, буде скинута иницијатива за разрјешење предсједника парламента Андрије Мандића.

- Иницијатива за смјену предсједника Скупштине Црне Горе је погрешна, те би разматрање ове тачке дневног реда дало нетачан утисак да се налазимо у некој атмосфери нестабилности, што није случај будући да овај сазив Скупштине испоручује историјске резултате - навео је шеф Клуба посланика Покрета Европа сад Василије Чарапић, који је потписао приједлог овог клуба.

У приједлогу посланичког клуба Покрета Европа сад достављеном предсједнику Скупштине Црне Горе наводи се да у тој партији сматрају да постоје двоструки аршини и да нестабилност желе да изазову поједини подносиоци иницијативе за смјену Мандића.

- Цјелокупна јавност у Црној Гори је свјесна да ми данас имамо никад мање друштвене, политичке и социјалне подјеле, никад опипљивије ЕУ интеграције и убрзан пут ка ЕУ, као и велике напретке на пољу владавине права - наводи се у приједлогу који је потписао Чарапић и истиче да су све то препознали сви европски партнери и међународне организације.

Демократска партија социјалиста и коалициони партнери у опозицији траже смјену Мандића због истицања српске тробојке у кабинету предсједника Скупштине Црне Горе, због присуства у изборној ноћи у штабу Српске напредне странке, као и пријема предсједника Републике Српске Милорада Додика током недавне званичне посјете Подгорици.

Пратите нас и путем Вибера

  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.