Građani Dvora oslobođeni plaćanja više obaveza za prva četiri mjeseca 2021. godine

  • 22.02.2021. 12:10

Načelnik opštine Dvor u Hrvatskoj Nikola Arbutina rekao je danas Srni da su građani ove lokalne zajednice oslobođeni plaćanja komunalne naknade i računa za vodu i odvoz smeća za prva četiri mjeseca ove godine, kao i naknade za kuće za odmor za ovu godinu.

Arbutina je naveo da je odluka o oslobađanju plaćanja ovih obaveza usvojena na sjednici Opštinskog vijeća s ciljem ublažavanja posljedica katastrofe uzrokovane zemljotresom koji je pogodio ovo područje krajem prošle godine.

– Obaveze plaćanja komunalne naknade, računa za vodu i odvoz smeća za prva četiri mjeseca ove godine oslobođeni su i privredni subjekti sa sjedištem u opštini Dvor – istakao je Arbutina.

On je rekao da je od subote, 20. februara, počeo postupak podnošenja zahtjeva za obnovu objekata oštećenih u zemljotresu.

– Postupak sprovodi Ministarstvo prostornog uređenja, građevinarstva i državne imovine. Predaja zahtjeva za područje opštine Dvor biće obavljena kad na raspolaganju budu mobilni timovi o čemu će građani biti obaviješteni – dodao je Arbutina.

Prema njegovim riječima, uslov za podnošenje zahtjeva za obnovu je prijavljeno boravište ili prebivalište 28. i 29. decembra prošle godine na adresi objekta za koji se podnosi zahtjev.

– Kad je u pitanju podnošenje zahtjeva za obnovu, uslov neće biti da li je ranije prijavljena šteta od zemljotresa na objektima – objasnio je Arbutina.

Arbutina je rekao da je produžen rok za prijavu štete od zemljotresa na pomoćnim objektima, mašinama i postrojenjima do 5. marta, te da građani prijave podnose u zgradi opštine.

– Rok za prijavu štete na stambenim objektima nije produžen. Prijavljena je šteta na 1.370 objekata. Statičari su do sada pregledali 617 objekata, 110 je dobilo crvenu naljepnicu i 197 objekata žutu naljepnicu – istakao je načelnik opštine Dvor.

Arbutina je rekao da je u ovoj opštini u kamp kućice, kamp prikolice i kontejenere smješeteno 37 porodica, te da je zaprimljeno još osam zahtjeva za alternativni smještaj.

Тагови: