Скупштина

Хаос у Албанији, опозиција преврнула столице и активирала димну бомбу

  • Извор: Агенције
  • 02.11.2023. 13:58

Данашње засједање парламента Албаније почело је хаосом у режији демократских посланика који су се сукобили с припадницима гарде који су опколили просторије скупштине.

На видео-снимцима које је на Фејсбуку објавио бивши албански премијер и лидер Демократске партије Албаније Саљи Бериша види се да су демократе нагомилале преврнуте столице испред говорнице, а посланик Ервин Салањи је потом активирао димну направу.

Ухапшен Приједорчанин: У возилу пронађено оружје

Ухапшен Приједорчанин: У возилу пронађено оружје

Бериша је раније упозорио на немогућност нормалног засједања парламента, пренио је Јуроњуз Албанија.

– Ово је као парламент Сјеверне Kореје, парламент Бјелорусије, парламент диктаторских земаља. Окружен је са свих страна разним силама које доказују да се (албански премијер) Еди Рама плаши непобједиве опозиције, опозиције која штити Устав, а самим тим и интересе сваког грађанина Албаније – рекао је лидер највеће опозиционе партије у Албанији.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм