Загреб

Хрват спавао на послу, отпуштен па добио Министарство на суду

  • Извор: РТЛ
  • 01.11.2023. 06:00

Снимак државног службеника који спава на радном мјесту прије неколико година био је прави хит, а наводно је настао на 9. спрату Министарства социјалне политике, јавља "РТЛ Данас".

Гласине о овом службенику иду толико далеко да је наводно студентима давао картицу за регистрацију, да би изгледало као да је на послу, али он тврди да су га на послу омаловажавали и узнемиравали. Нису му давали задатке, додаје "РТЛ".

Због тога је тужио Министарство, побиједио те му је досуђена одштета од 10.000 евра.

За сада неправоснажна. У Министарству су одбили коментарисати, као и у Канцеларији за демографију.

Правница Каролина Гајски каже да број таквих тужби расте.


Фејсбук и Инстаграм уводе претплату

Фејсбук и Инстаграм уводе претплату

"Ту заправо суд слободном оцјеном одлучује да ли је дошло до шиканирања радника. Најчешће је то оговарање радника, давање задатака које је немогуће извршити. Избјегавање радника", додаје Гајски.

Тужио је и најпознатији хрватски ухљеб, како је сам себе назвао.

Дује Бонаћи службеник је у Министарству образовања. Каже да је стављен на лед јер је открио 20 милиона евра тешке малверзације. Тужба му је, каже, при крају и иде њему у корист.

"У принципу су ми сви послови одузети па сам ја остао на плати, али без икаквог посла. Па сам ја да приближим апсурд те ситуације јавности покренуо ухљеб блог", објаснио је Бонаћи.


У пуцњави у Сарајеву ликвидиран вођа нарко мреже Харис Остердал

У пуцњави у Сарајеву ликвидиран вођа нарко мреже Харис Остердал

Синдикалиста Крешимир Север каже - "тужите све" и додаје да радници дебело побјеђују у таквим споровима.

"Све дотле док се људи боје, било да је ријеч о приватном или јавном послодавцу, то ће њима пролазити како желе. Али што људи више устану против тога, што више синдикати стану иза људи, то ће бити мање потреба тужити послодавце", порука је Крешимира Севера из Независних хрватских синдиката.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Серија: Од јутра до сутра (12+)