Na tri dana

Hrvatska: Lidl zatvorio market zbog ubistva radnice

  • Извор: Индекс
  • 01.12.2021. 14:45

Splitsko-dalmatinska policija još uvijek kriminalistički istražuje i ispituje 54-godišnjeg Željka Đekića koji je u utorak nožem do smrti izbo svoju bivšu 44-godišnju partnerku na njenom radnom mjestu u trgovačkom lancu u Splitu, saznaje se u srijedu iz policije.

Za sada se pouzdano ne zna sarađuje li napadač s policijom te odgovara li na njihova pitanja vezana uz ubistvo bivše partnerice V.P. koje je počinio naočigled brojnih kupaca.

Nezvanično se, ipak, saznaje da osumnjičeni Đekić navodno do sada nije bio prijavljivan za porodično nasilje. 

Direktor splitskog Centra za socijalnu zaštitu Ante Bjažević novinarima je jutros potvrdio kako to dvoje bivših nevjenčanih partnera, koji imaju zajedničko maloljetno dijete, dosad nisu bili u tretmanu njihova centra. Centar će se javiti porodici maloljetnog djeteta jer mu žele dati stručnu podršku, najavio je Bjažević.

Ubistvo se dogodilo u utorak nešto prije 15 sati kada je, po pričanju uviđaja koji su se zatekli u kupovini, u trgovački lanac na Pojišanskoj cesti ušetao Željko Đekić, koji je prvo verbalno napao svoju bivšu partnericu koja je u to vrijeme slagala artikle na police. 

Potom ju je nožem napao i izbo nekoliko puta, sve dok ga do dolaska policije nije zaustavio čuvar te kupci koji su se našli u marketu.

U trgovini je pronađen i nož kojim je prodavačica ubijena, a jedna od svjedokinja kazala je kako je Đekić u vrijeme dok je napadao bivšu partnerku vikao kako mu tri mjeseca nije dala vidjeti dijete.

Policija je sinoć iz trgovine izuzela materijalne dokaze, kao i sa tijela uhapšenog Đekića na kojem je bilo puno krvi ubijene.

Njene kolegice i kolege cijelu su noć ispred trgovine palili svijeće, a ujutro su im se pridružili i građani. Market zbog cijele situacije danas neće otvoriti vrata.

O tome da treba stati na kraj 'femicidu' sinoć su se oglasile i iz udruženja Domine, a jutros je gradonačelnik Ivica Puljak, uz izraženu zgranutost tim ubistvom, pozvao sve građane da prijavljuju nasilnike.

Lidl se zatvara na tri dana

U međuvremenu su se javili iz Lidla. Kažu da će trgovina biti zatvoren tri dana. Radnicima nude pomoć.

"Zbog tragičnog događaja koji se dogodio u Lidlovoj trgovini u Splitu, te u znak žalosti za preminulom radnicom, trgovina na Poljičkoj cesti biće zatvorena 3 dana.

Duboko potreseni nemilim događajem, iz Lidla Hrvatska poručuju kako najstrože osuđuju svaki oblik nasilja. Lidl Hrvatska i ovim putem izražava najiskrenije saučešće porodice svoje preminule radnice i duboko žaljenje zbog ove velike tragedije, te će osigurati i maksimalnu podršku", pišu.

(Index)

Тагови:
  • 12:15 Аутошоп магазин (Р)

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 12:40 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

  • 13:10 Емисија: Енерго клуб (Р)

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.