U blizini Graničnog prelaza Izačić

Hrvatska podigla ogradu na granici sa BiH

  • 21.02.2020. 16:31

Hrvatska je jutros postavila ogradu u blizini Graničnog prelaza Izačić na sjeverozapadu BiH.

To je uradila bi ojačala granicu zbog migrantske krize, potvrđeno je sarajevskom portalu Klix.ba iz hrvatskog ministarstva unutrašnjih poslova.

Pomična barijera je postavljena na teritoriji Hrvatske u mjestu Ličko Petrovo Selo, navodi portal i dodaje da će hrvatski graničari na taj način dodatno ojačati granicu i spriječiti eventualne pokušaje migranata da uđu u tu zemlju.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova RH se pozivaju na šengenski katalog EU za nadzor spoljnih granica, povratak i ponovni prihvat, u kojem je navedeno "da granične prelaze i neposredno okolno područje treba tehnički nadgledati, a granične provjere i nadzor treba da budu osvjetljeni".

"Granični prelazi, u pravilu, treba da budu odvojeni ogradom, a izuzeci mogu da budu napravljeni u slučaju graničnih prelaza za lokalni granični promet", navodi se u odgovor ministarstva portalu Klix.ba.

Dodaje se da su temelji za postavljanje pomične fizičke barijere napravljeni i ranije na nekim graničnim prelazima u Hrvatskoj, kao na primjer na graničnim prelazima Gejkovac, Pašin Potok, Erdut i Batina.

Iz ministarstva najavljuju da će biti postavljeno još ograda, ako se ukaže potreba u skladu s analizom rizika migrantske krize.

Pročitajte još:

Kao u filmovima: Policajci uzeli vozilo od građana i uhvatili pljačkaša

Užas u Gradišci: Nakon kratke svađe muškarac sedam puta izboden nožem, hitno prevezen na UKC RS

Uhapšen policajac: Osumnjičen za nasilje u službi i nezakonito hapšenje

Majku tukao do smrti pa je zakopao u dvorištu: Klupko jezivog zločina se odmotava

Slobodan unakažen sa više udaraca metalnim predmetom: Nastavljena istraga o monstruoznom ubistvu

Bio pijan pa se zapalio na ulici: Okrivio drugog za incident

Jezive scene: Automobil izletio sa ceste i prevrnuo se, poginuo vozač

Тагови:
  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.