Dragomir Anđelković

"Hrvatski ekstremisti od mržnje prema Srbima ne vide da im narod izumire"

  • Извор: СРНА
  • 31.08.2023. 09:11

Hrvatski ekstremisti, poput istoričara književnosti Slavice Stojan, koja je Srbe nazvala "bubama koje se ne daju istrijebiti", ne shvataju da je prošlo vrijeme ratova i da se nalaze u velikom problemu jer kao narod nestaju, izjavio je Srni politički analitičar Dragomir Anđelković.

"Hrvati izumiru, iseljavaju se, biće ih sve manje. Umjesto da rješavaju svoje realne probleme, da gledaju kako da konsoliduju svoj nacionalni korpus, oni ostaju u ekspazionističkim ustaškim snovima iz sredine i sa kraja 20. vijeka o uništavanju Srba, otimanju našeg nasljeđa, osvajanju naših zemalja", ukazao je Anđelković.

Prema njegovim riječima, to Hrvatima neće donijeti nikakvu korist jer oni to i ne mogu da urade, ali slabe svoju energiju i preusmjeravaju pažnju na nešto što je nemoguće umjesto da se bave realnim problemima.

"Naravno, ima takvih ekstremista i kod nas, ali u našem društvu oni su na marginama i niko ih ozbiljno ne shvata, dok kod Hrvata takvi ekstremisti dobiju veliku pažnju i društveni značaj. Vrijeme je da se to mijenja", poručio je Anđelković.


Ušla je u autobus i napravila smrtnu grešku: Putnici je brutalno silovali i iščupali utrobu!

Ušla je u autobus i napravila smrtnu grešku: Putnici je brutalno silovali i iščupali utrobu!

Anđelković je naglasio da su oni koje Stojanova naziva bubama dali ogroman doprinos razvoju teritorije današnje Hrvatske, ali i Balkana.

"Ne sporimo da su i Hrvati u nekim oblastima dali doprinos. Svi zajedno možemo bolje da rešavamo probleme i da se suprotstavimo svim onim koji žele da nam zatru i tradiciju i suvenerizam. Umjesto da razmišljaju o partnerstvu sa Srbima i onom što im je vitalni interes, oni rovare po starim ranama i stvaraju zlu krv. Ne mislim svi Hrvati nego ekstremisti koji kod njih dobiju veliki značaj, dok su takvi ekstremisti kod nas danas potpuno marginalizovani", naveo je on.

Istoričar književnosti i član Predsjedništva Matice Hrvatske Slavica Stojan nedavno je, govoreći o navodnim "pretenzijama Srbije na kulturno nasljeđe Dubrovnika", Srbe uporedila "sa bubama koje ne možeš istrijebiti".

"Čovjek se ne smije opustiti. Oni su vrsta agresivno-invazivne čeljadi koji jednostavno ne odustaju. Baš kao i ove gore bube, koje se uvuku u kuću. Baš zato moramo djelovati", rekla je ona.

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.