Marko Perković Tompson

Hrvatski kontroverzni pjevač se reklamirao na mjestu logora

  • 20.08.2018. 11:49

Hrvatski kontroverzni pjevač Marko Perković Tompson reklamirao je svoj koncert na mjestu ustaškog logora "Danica", kod Koprivnice, ali organi reda i hrvatska javnost nisu reagovali.

"Plakati Tompsona pored ustaškog logora "Danica", kod Koprivnice. Uzdravlje. Bravo, Plenkoviću. Sjajno gospođo predsjednice", napisao je cinično na "Tviteru" poznati hrvatski intelektualac i novinar Drago Pilsel. 

Desničarski portali kritikuju Pilsela, jednog od najvećih protivnika ustašizacije Hrvatske, i ističu da je koncert opdržan uprkos svemu i da su prisustvovale na hiljade Tompsonovih obožavatelja. 

Tako je, nakon Gline i pozdrava "Za dom spremni!" pored mjesta na kojem su u Drugom svjetskom ratu u lokalnoj crkvi masakrirani srpski civili, Tompson, u pratnji velikog broja desničarskih medija i obožavatelja, nastavio da pjeva uz startišta Srba u ustaškoj Nezavisnoj Državi Hrvatskoj. 

Nakon niza presuda u kojima je oslobođen za uzivikanje ustaške parole "Za dom spremni!", Tompson, ali i ostali desničari u Hrvatskoj, nemaju više nikakva zakonska ograničenja. 

Prije nekoliko dana, u "Večernjem listu" pojavile su se pozitivne recenzije knjige Igora Vukića "Radni logor Jasenovac", koja negira bilo kakve sistematske zločine nad Srbima, Jevrejima i Romima i govori o "zločinima partizana". 

Prvi put u istoriji Hrvatske jedan veliki medij odvažio se da pohvalno govori o knjizi koja revidira ustaške zločine u fašističkoj Nezavisnoj Državi Hrvatskoj.

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина