Odluka

INA suspendovala uhapšenog direktora

  • Извор: Независне
  • 31.08.2022. 17:39

Nadzorni odbor INE razmatrao je na današnjoj vanrednoj sjednici preliminarne nalaze interne istrage i zaključio da su uhapšeni direktor Damir Škugor i njegovi podređeni jasno prekršili interna pravila i procedure, što je dovelo do značajne finansijske štete po ovu kompaniju.

Na osnovu preliminarnih internih rezultata, Nadzorni odbor je odlučio da suspenduje Damira Škugora s pozicije direktora Plina i energije, a njegov ugovor o radu biće raskinut.

Takođe, dodaje se, ostali zaposleni za koje se utvrdi da su nesavjesno postupili unutar svojih odgovornosti i ovlašćenja u ovom slučaju biće suspendovani.

Prema saopštenju Nadzornog odbora, Škugor nije imao pravo da ponudi i potpiše ugovor s fiksnom cijenom gasa sa veleprodajnim kupcima koji nisu objavili javne tendere sa određenim uslovima.

Takođe, navodi se, između ostalog, nije imao pravo da potpiše ugovore s fiksnom ili varijabilnom cijenom na period duži od godinu dana.

"Damir Škugor svjesno je prekršio interna pravila i procedure jer je ponudio ugovor s fiksnom cijenom direktno, bez prijave na javni tender, na period duži od jedne godine. Isto tako, Damir Škugor je bio dužan da navedene ugovore dostavi Upravi i svojim nadređenima na odobrenje, što nije učinio", navodi se, između ostalog, u saopštenju, prenijeli su hrvatski mediji.

Тагови: