Jezivo svjedočenje

Baka Darinka (88) koja je preživjela masakr na Cetinju - "Samo me nemoj ubiti"

  • Извор: Агенције
  • 17.08.2022. 22:14

Masakr pomahnitalog Vuka Borilovića (34) preživjela je Darinka Čelebić (88), koja je, iako ranjena, uspjela da iskoči kroz prozor svoje kuće i spase živu glavu.

U ispovijesti po izlasku iz bolnice, ova starica je do detalja opisala sve zastrašujuće detalje onoga što se dogodilo 12. avgusta, kada se srela oči u oči sa masovnim ubicom iz komšiluka.

– Bila sam u kući kada je došao. On se odjedanput pojavio na terasi, a ja sam bila naspram njega, kod stepenica. Samo me gledao. Ja sam mu rekla: „Samo me nemoj ubiti”, „Nemoj pucati u mene”. Onda je digao ruku sa oružjem, zapucao i ranio me, a ja sam mu rekla: „Ti me ubi!” Kod mene su bile Slavica Zvicer i Mileva Ramadanović (76). Slavica je sjela na beton, a Mileva je izvrnula stolicu. Kazala sam mu: „Nemoj pobiti žene.” A on je zatim pogodio Milevu u ruku, a Slavicu ne znam ni sama više gdje – ispričala je Darinka Čelebić kako je preživjela krvavi pir, piše Obkjektiv.

Vitalna Cetinjanka ispričala je kako pobjegla.

– Ja, šta ću, uzmem jedan peškir, pa iskočim kroz prozor i bosa prođem kroz staru fabriku dok nisam došla u bolnicu. Tamo sam čula koga je sve ubio. Htio je i on mene da ubije da nisam pobjegla. Sigurno! Slavica i Mileva su prije toga sjedile kod mene, a ja sam im rekla kada je počelo da se puca: „Ovo neće dobro proći” – opisala je vitalna starica kako se snašla u trenucima kada je bila suočena sa smrću. Kako sama kaže, po izlasku iz bolnice, sa rođacima i komšijama nazdravila je uz čašicu rakije.

– Za novi život – rekla je Darinka koja na glavi i dalje ima zavoje.

Istraga o najvećem zločinu u novijoj istoriji Crne Gore i dalje traje, ali zasad nema ni naznake o tome zbog čega je Cetinjanin Vuk Borilović lovačkim karabinom pobio svojih 10 rođaka i komšija, među kojima i dječake od osam i jedanaest godina.

(Izvor/Foto: Objektiv)


Тагови:
  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина