Hrvatska

Istraga prijave o smrtnom ishodu osobe koja je primila AstraZeneku

  • 17.03.2021. 17:16

Hrvatska agencija za lijekove /HALMED/ pokrenula je istragu nakon što je zaprimila prijavu o smrtnom ishodu osobe koja je vakcinisana "Astra Zenekom" protiv virusa korona.

HALMED je danas dobio prijavu i u kontaktu je sa zdravstvenom ustanovom u kojoj se slučaj dogodio da bi se u što kraćem roku dostavila sva medicinska dokumentacija na osnovu koje bi se mogla provesti ocjena uzročno-posljedične povezanosti.

"U prijavi su navedeni trombocitopenija i krvarenje, međutim, prijava je veoma oskudna, ne sadrži dokumentaciju o uzroku smrti, kao ni o toku i razvoju događaja koji su doveli do smrtnog ishoda", naveli su iz HALMED-a.

Kako su naveli, prijava će biti upućena i Evropskoj agenciji za lijekove.

Iz HALMED-a su, između ostalog, napomenuli da do sada nisu zaprimili nijednu prijavu sumnje na nuspojavu sa smrtnim ishodom za koju je utvrđena uzročno-posljedična povezanost s vakcinacijom, prenijeli su hrvatski mediji.

  • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.