Split

Izgorjelo 6 motora i 3 auta: "Svakih 10-15 sekundi grunula je nova eksplozija"

  • Извор: 24сата.хр
  • 03.12.2021. 08:36

"Gledali smo televiziju i odjednom čuli eksploziju, a vani vatrena kugla. Zahvatilo je bor, unutrašnjost garaže... Svakih 10 -15 sekundi grunula je nova eksplozija. Prvo smo mislili da su gume", rekao je očevidac za "24sata" o vatrenoj stihiji u garaži na splitskim Pujankama u četvrtak prije ponoći.

Kako su ispričali očevici, prvo je odjeknula snažna eksplozija, koju je pratilo više manjih detonacija, a potom se vatra proširila.

Na teren su sinoć izašle sve žurne službe, a kako su potvrdili iz policije povrijeđenih ljudi na svu sreću nije bilo.

Prema prvim i nezvaničnim informacijama u potpunosti je izgorjelo šest motocikala i tri putnička vozila.

"Prvo je izbio požar, a tokom dana će biti uviđaj gdje ćemo utvrditi uzrok požara i broj vozila koji su izgorjeli ili nagorjeli", rekli su za portal "24sata.hr" iz PU splitske i dodali da nema povrijeđenih.

Pomenuti portal nezvanično saznaje da garaža, u kojoj je izbio požar, zapravo nije prava garaža. Radi se o gradskom prostoru koji koriste stanari i koji sami naplaćuju parking, to je, kako piše "24sata", 100 kuna mjesečno.

Garaža bi trebalo da ima protivpožarni sistem, videonadzor i minimalne zakonom propisane uslove za smještaj vozila. Ova navodno nema ništa od toga.


(Foto: Screenshot / 24sata.hr)

Тагови:
  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.