Čakovec

Javili se akteri slučaja prislnog šišanja dječaka na pijaci: Šta su pokazali snimci

  • Извор: Јутарњи.хр
  • 10.07.2023. 19:21

Kosa će mu narasti, ali trauma zbog prisilnog "šišanja" usred bijela dana na čakovečkoj pijaci od prošlog petka ostaće mu urezana u pamćenje. Da je u popodnevnim satima jedan školarac prolazio užas dok su se nad njim iživljavali drugi mladići, njih trojica starijih i izgledom jačih, pa se unakažene frizure pojavio na kućnom pragu, objavila je njegova majka u Fejsbuk grupi "Čakovčanke i Čakovčanci".

Kako nezvanično saznaje Jutarnji list, odmah po objavljivanju u medijima, kada se cijela stravična priča zahuktala, u policijsku stanicu su samoinicijativno došli takozvani akteri „nasilja”. Policija je odmah uzela i snimke video nadzora sa obližnje zgrade, na kojima se, kako saznaju, ne vide opisana nasilnička djela, niti držanje školarca pod prinudom na stolici.

Dječaci se navodno zajedno smiju dok se druže, sve liči na obične dječje komunikacije, tokom koje se snimaju i mobilnim telefonima da ovekoviječe skup. Kada se prikupe sva relevantna obavještenja, policija će donijeti konačnu odluku.

„Mi kao roditelji, ja kao majka, zgrožena smo događajima koji se dešavaju u našem dragom gradu Čakovcu. U petak popodne, odnosno usred bijela dana, na pijaci u Čakovcu trojica nepoznatih mladića (ako se mogu nazvati tako) napadnu maloletnikatako da ga dvojica drže za ruke, a treći ga mašinom šiša i tako ga unakaze...“, napisala je dječakova emotivna majka, koja je, kako je dalje navela, prijavila nasilnike policiji imenom i prezimenom.

Dječak napadnut na pijaci: Dvojica ga držala za ruke, treći mu brijao glavu

Dječak napadnut na pijaci: Dvojica ga držala za ruke, treći mu brijao glavu

Pomenuta objava zgrozila je sve članove spomenute grupe koji su je vidjeli, a usput su podržali njenog mališana, tražeći da se javno objavi identitet počinilaca, s obzirom da „javnost ima pravo da zna“.

Neki od njegovih komšija rekli su da su ga vidjeli u petak uveče kako ide kući na biciklu. Mislili su, dodali su, da se možda ošišao radi zabave ili opklade, piše Jutarnji list.

„Sada, kada vidimo objavu dječakove majke, svima nam se srce slama. To je jasan primjer nasilja nad slabijima i ovi momci za to treba da odgovaraju. Jedino me muči da li je moguće da to niko nije vidio i odlučio da to spreči, jer se na pijaci svako veče okuplja pregršt mladih iz osnovnih i srednjih škola i tu se, vjerujte, svašta dešava“, tvrdi žena iz Čakovca.

Slučaj

Slučaj "Pazarić": Troje direktora osuđeno na po četiri godine robije

U Policijskoj upravi međimurskoj rekli su da su upoznati sa događajem od 7. jula, koji se, prema prijavi, dogodio oko 18 sati na području pijace u Čakovcu, te da istražuju sve pristigle navode.

Takođe, dječakova porodica je incident prijavila dva dana kasnije, u nedelju.

Šta će pokazati istraga znaće se uskoro, a u slučaju da potvrde budu u potpunosti navedene sa Fejsbuk objave majke, kao i prijave samoj policiji, mladići koji su odlučili da postupe na ovaj potpuno neprikladan način će biti krivično prijavljen za nasilničko ponašanje. S obzirom na to da su imena navedena u prijavi policiji, potraga za mladićima i istraživanje ne bi trebalo da budu teški.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:00 Лутрија РС, Лото

    Пренос извлачења добитних комбинације игре на срећу Лото 7/39 Лутрије Републике Српске.

  • 20:10 Микродржаве: Малта, документарни програм

    '''Микродржаве: Малта, документарни програм

  • 21:10 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ''''''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 22:00 Серија: Ко те шиша (12+)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:30 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:45 Серија: Ред Рок (12+)

    ''''Ред Рок' је ирска криминалистичка серија у режији Петера МкКена која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Рок у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.