Kakav apsurd: U CG dozvoljen izlazak iz samoizolacije ako idete na izbore

  • 28.08.2020. 08:41

Građani koji se nalaze u samoizolaciji ili karantinu, a nisu pozitivni na korona virus, moći će na dan izbora, u nedjelju 30. avgusta privremeno da izađu radi glasanja i nakon toga se vrate u karantin ili kuću, dok će oni koji su pozitivni, a koji se nalaze na kućnom liječenju moći da glasaju putem pisma, kao i oni koji se nalaze na bolničkom liječenju.

To je navedeno u naredbi koju je na prijedlog Instituta za javno zdravlje (IJZ) noćas usvojilo crnogorsko Ministarstvo zdravlja, a u koju je Tevizija Vijesti imala uvid.

Građani koji su u karantinu ili samoizolaciji, a mjera im je određena prilikom ulaska u zemlju ili zato što su kontakt potvrđenog slučaja, mogu da izađu u periodu od sedam do 20 sati kako bi ostvarili biračko pravo uz obavezno pridržavanje svih propisanih mjera (nošenje zaštitne maske, fizička udaljenost od dva metra, dezinfekcija ruku).

Glasanje je omogućeno i onima koji imaju pozitivan rezultat PCR test na korona virus, imaju blage simptome ili su bez simptoma bolesti i nalaze se na kućnom liječenju.

Međutim, oni mogu da glasaju samo putem pisma u porodičnom smještaju ili drugom objektu u kom su smješteni i dužni su da se tokom glasanja obavezno pridržavaju svih propisanih mjera.

Odlučeno je i da građani koji se nalaze na bolničkom liječenju zbog infekcije korona virusom glasaju putem pisma u zdravstvenoj ustanovi u kojoj se nalaze na bolničkom liječenju.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм