Nije izdržala samoizolaciju

Mlada sportistkinja (15) nađena mrtva u svojoj kući

  • 13.04.2020. 16:45

Američka softbol igračica Džoviani "Džo" Smit pronađena je mrtva u kući u gradu Stoktonu, gdje se objesila usljed državnih mjera o obaveznom ostanku kući usljed pandemije koronavirusa.

"Po svoj prilici, vodila je tešku borbu sa stresom zbog (samo)izolacije",neki su od navoda medija. 

Njena majka, Danijel Hant, ističe da mlada sportistkinja da nikakva oproštajna poruka nije ostavljena, te da je stres zbog zdravstvene krize po svemu sudeći imao značajan udio u tragičnom ishodu.

"Mislila sam da sam uradila sve što je trebalo kao roditelj, da uvijek imamo otvorenu mogućnost komunikacije. A ponekad bi trebalo da zastanemo (s onim što radimo) i brinemo o djeci za koju više ne mislimo da imamo razloga za brigu", rekla je ona.

Petnaestogodišnja djevojčica je bila druga godina srednje škole, koja je igrala softbol kao hvatačica i igračica na drugoj bazi, piše sportski blog posvećen softbolu.

Jedan od njenih bivših trenera, Bil Fečer, pozvao je roditelje putem Fejsbuka da više razgovaraju sa svojom djecom o pandemiji, upravo zbog onoga što se desilo Smitovoj.

- Ne mogu ni da zamislim kroz šta je prolazila dok nije onako skončala. Njena mama je samohrana majka, koja vodi sopstveni ketering servis, kome u ova vremena sigurno ne cvjetaju ruže... Roditelji, molim vas da ne pretpostavljate kako vaša deca prolaze kroz stres koji je uzrokovala ova zdravstvena kriza. Molim vas i da ovu porodicu pomenete u molitvama, ali i da konktaktirate druge, bez da i dalje razmišljate da su, sigurno, dobro, poručio je Fečer.

(Kurir)

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм