Podrška Srbiji

Klimov: Moskva ostaje pri čvrstom stavu o nepriznavanju Kosmeta

  • 29.06.2018. 15:11

Zamjenik predsjednika Komiteta za spoljne poslove Savjeta Federacije Rusije Andrej Klimov poručio je danas da će Rusija ostati pri čvrstom stavu po pitanju nepriznavanja samoproglašenog Kosova i naglasio da će njegova zemlja nastaviti da pruža podršku Srbiji u međunarodnim organizacijama.

On je na sastanku delegacija Odbora za spoljne poslove Skupštine Srbije i Komiteta za međunarodne poslove i odbranu i bezbjednost Savjeta Federacije Rusije u Beogradu ocijenio da je saradnja dvije država odlična i da ih, uprkos geografskoj udaljenosti, spajaju istorijske činjenice - prije svega vjerska bliskost, kulturno nasljeđe, te dobri bilateralni odnosi. 

Član Odbora za spoljne poslove Skupštine Srbije LJubiša Stojmirović zahvalio je Rusiji na principijelnom stavu u pogledu nepriznavanja jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, kao i na podršci u međunarodnim parlamentarnim organizacijama, saopšteno je iz Skupštine Srbije. 

On je naveo da Srbija vodi samostalnu spoljnu politiku u interesu građana i da se, uprkos brojnim pritiscima kojima je izložena, nije pridružila sankcijama EU prema Rusiji. 

Stojmirović je dodao da je Srbija vojno neutralna zemlja i da ne namjerava da se priključuje NATO-u. 

On je rekao da se 2019. godine obilježava 800 godina autokefalnosti Srpske pravoslavne crkve i da će tada zvanično biti otvoren Hram Svetog Save u Beogradu, zahvaljujući, između ostalog, i sredstvima koja je obezbijedila Rusija. 

Stojmirović je izrazio nadu da će Srbiju tim povodom posjetiti zvaničnici Rusije.

Тагови:
  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина