Izvinjenje uputio i ministar odbrane

Komandant Tigrova se izvinio starcu kojeg je pripadnik hrvatske vojske pretukao

  • 22.07.2019. 21:07

Ministar obrane Hrvatske Damir Krstičević i komandant bataljona Tigrovi, vojnik Krešimir Kršinić, koji je povređenog i posjetio u pulskoj bolnici, izvinili su se umirovljenom 69-godišnjaku Evelinu Valeu kojega su u nedjelju u Puli pretukla trojica napadača, među kojima i jedan pripadnik Hrvatske vojske.

Ministarstvo obrane je saopštilo da je vojnik Kršinić posjetio Evelina Valea koji se u pulskoj Opštoj bolnici oporavlja od posljedica napada te mu se izvinio "zbog nedopustivog ponašanja pripadnika Hrvatske vojske".

"Hrvatska vojska najoštrije osuđuje svaku vrstu nasilja. Takvo ponašanje u Hrvatskoj vojsci je neprihvatljivo i nedopustivo, a svako odstupanje od uzornog vojničkog ponašanja se sankcioniše. Izražavam i žaljenje što se ovakvim izdvojenim slučajevima nedisciplinovanog ponašanja pojedinaca nanosi šteta ugledu i časti svih ostalih uzornih, vrijednih i poštenih pripadnika Hrvatske vojske", rekao je vojnik Kršinić.

U MORH-u kažu kako je Vale rekao da prihvata izvinjenje te zna da je u pitanju djelo pojedinca.

Tokom dana s povrijeđenim je telefonom razgovarao i ministar Krstičević koji mu se takođe izvinio te mu zaželio brzi oporavak.

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм