Zbog pozivanja na otpor

Krivične prijave protiv Mandića, Kneževića i Bulatovića

  • 13.05.2020. 15:47

Policija je podnijela krivične prijave protiv poslanika Demokratskog fronta Andrije Mandića, Milana Kneževića i Predraga Bulatovića zbog sumnje da su izvršili krivično djelo pozivanje na otpor.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, Mandić je 6. maja prilikom svog izlaganja u plenarnoj sali Skupštine pozivao građane da se okupe u što većem broju na litiji u Nikšiću 12. maja 2020. godine.

- Poslanik M.K. je u svom izlaganju zahtjevao od mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija da takođe pozove građane da se okupe na litiji u Nikšiću u što većem broju. Osim toga, i poslanik P.B. je prilikom svog izlaganja 7. maja pozvao mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija, episkopa budimljansko-nikšićkog Јoanikija, kao i Episkopski savjet, da nastave sa litijama - saopšteno je iz Uprave policije.

- Po nalogu Osnovnog državnog tužilaštva iz Podgorice, a u vezi izjava u Skupštini, Uprava policije CB Podgorica podnijela je krivičnu prijavu protiv A.M, M.K. i P.B. zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično djelo pozivanje na otpor. U narednom periodu preduzimaće se mjere i radnje neophodne za donošenje odluke - saopšteno je iz ODT-a.

Na ovaj način su, kako se sumnja, Mandić, Knežević i Bulatović izvršili krivično djelo pozivanje na otpor, kao i na nepoštovanje Naredbe Ministarstva zdravlja o zabrani okupljanja.

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм