Predsjednik Vlade Crne Gore

Krivokapić sutra stiže u Beograd

  • Извор: СРНА
  • 31.10.2021. 14:51

Predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić sutra započinje dvodnevnu zvaničnu posjetu Srbiji, na poziv predsjednika Vlade Srbije Ane Brnabić, saopšteno je iz crnogorske Vlade.

Zvanična posjeta predsjednika Vlade Crne Gore Srbiji biti u funkciji jačanja bilateralnih odnosa, kao i unapređenja političkog dijaloga i ukupne saradnje, navodi se platformi koju je usvojila Vlada u Podgorici.

U dokumentu se ističe da posjeta predstavlja i priliku da se istakne važnost stabilnog i bezbjednog regiona, kao i "značaj njegove jače integracije kroz mehanizam Berlinskog procesa, kojim se učvršćuje evropska perspektiva zapadnog Balkana".

"Imajući u vidu krizu nastalu usljed pandemije kovida 19, posjeta će biti odlična prilika za razgovor o modelima usmjerenim na prevazilaženje zdravstvenih, ekonomskih i drugih izazova uslovljenih pandemijom sa kojima se obje države suočavaju", navodi se, između ostalog u platformi.

Tokom Krivokapićeve posjete biće prenesena podrška novoj fazi pregovora između Beograda i Prištine, s očekivanjem da će ona biti intenzivirana u narednom periodu i rezultirati obostrano prihvatljivim i sveobuhvatnim rješenjem.

U delegaciji koja putuje u Srbiju biće savjetnici predsjednika Vlade Crne Gore Vanja Radević, Ivan Šikmanović i Nikola Zečević, otpravnik poslova u Ambasadi Crne Gore u Srbiji Ana Ražnatović i šef kabineta premijera Ivana Malović.

Krivokapić se već jednom kratko sreo sa Brnabićevom kada je u Podgorici predala srpsku donaciju vakcina protiv virusa korona.

U svojim izjavama Krivokapić je često poručivao da želi najbolje odnose sa Srbijom, ali da neće nigdje ići nepozvan i da će biti radostan ako dobije poziv da dođe u Beograd.

Crnogorski premijeri u prosjeku svake četvrte godine idu u posjetu Beogradu, prethodno je tamo bio Duško Marković 2017. godine, a Milo Đukanović 2013. godine.


  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.