Аустријски брачни пар

Купили кућу из снова на Јадрану, а онда је почела ноћна мора

  • Извор: Агенције
  • 18.02.2024. 21:24

Умјесто уживања у пензији свега неколико метара од плаже на Угљану, аустријски брачни пар суочава се с проблемима због којих не могу нормално живјети.

Пар из аустријске покрајине Штајерска, Анита (61) и Gottfried (71) хтјели су своју пензију провести у Хрватској, односно на Јадрану.

Уштед‌јели су за своју кућу из снова, а онда су у љето 2019. године открили једну кућу с великом терасом која им је одговарала. Купили су кућу која се налази на Угљану у општини Кали.

Свој драгуљ су први пута након куповине вид‌јели на љето 2020. године због пандемија вируса корона, а тада је услиједио и шок.

"Нисмо могли ићи у Хрватску због короне. Када смо били тамо, од‌једном је била црна зграда дословно пред нашим вратима", испричао је Gottfried.

Њихова комшиница, иначе грађевинска радница, бесправне објекте изнајмљује туристима који користе посјед брачног пара како би дошли до плаже.

Општина је свјесна ситуације, али немоћна, потврдио је и начелник Бруно Мишлов.

Брачни пар је пробао ситуацију ријешити мирним разговором што није упалило. Међу комшијама је дошло и до физичког препуцавања, а у прољеће 2022. године неко је Аустријанцу запалио аутомобил, а у зими 2023. године отрована им је мачка.

Пар сада покреће правне поступке против својих сусједа из ноћне море. Дознаје се да су њихови сусједи покушали озаконити бесправно изграђене објекте тако да су их пријавили надлежном уреду у Задру за пренамјену у грађевинско земљиште. Након интервенције општине, захтјев је повучен.

Обесхрабљени брачни рекао је да би, гледајући унатраг, пуно тога направили другачије, иако с њихове стране нема пропуста.

"Не знамо шта ће бити даље", закључили су они, преноси Дневник.хр.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Филм: Живи били, па видјели (Р) (12+)

    'Филм: Живи били, па видјели (Р) (12+)

  • 16:00 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином (Р)

    Путујте по свијету са Робертом Дацешином, јер ће вам се апетити за путовањем и свим бисерима које оно нуди сигурно повећати.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.