Hrvatsko ostrvo

Ležaljka na Hvaru košta čak 40 evra

  • Извор: Агенције
  • 27.06.2023. 12:15

Hvar svake godine privuče pažnju na hiljade turista, a cijene su otišle u nebesa. Prosječna hrvatska četvoročlana porodica teško da može da priušti i izlet na Hvar, a ne nekoliko dana odmora.

Tiktokerka Niav požalila se na cijene na Hvaru. U posljednjem videu koji je objavila na toj društvenoj mreži ispričala je kako je posljednji put na Hvaru bila prije četiri godine. Sad, kad se ponovo vratila, šokirala se cijenama.

"Ležaljka 40 evra?!“, zavapila je, prenosi zagrebački 24sata i dodaje da su je mnogi u komentarima podržali i napisali da su cijene stvarno previsoke. Ipak, bilo je i onih koji su je kritikovali.

@mylifeincroatia I’m sorry, but whaaaattt?! Hvar is wild🤯 #hvar #hvarisland #hvarcroatia #croatiatravel ♬ original sound - Niav in Croatia ✨

"Pa dobro, šta očekuje, zna gdje je došla, u skupi bar“, odbrusio joj je jedan lokalac.

Tiktokerka Niav je iz Kalifornije. Kako je napisala u opisu svog profila, zaljubljenica je u putovanja.

"Kad sam imala 18 godina, otišla sam na svoje prvo solo putovanje širom Evrope i odlučila da se preselim u London. Posljednjih pet godina živim od turizma širom Londona, Hrvatske i Australije“, napisala je Niav koja je 2019. pokrenula biznis digitalnog marketinga online kako bi mogla da putuje i radi iz svake zemlje.

"Pošto sam dvije godine bila u 'lokdaunu' u Australiji, kupila sam kartu za Hrvatsku. Zaljubila sam se u tu zemlju. Odlučila sam da ta zemlja postane moj dom do daljeg“, zaključila je.

I domaći ljuti na visoke cijene

Najsunčanije ostrvo u Hrvatskoj - tako ga nazivaju. Hvar svake godine privuče pažnju na hiljade turista, a cijene su otišle u nebesa. Prosječna hrvatska četvoročlana porodica teško da može da priušti izlet na Hvar, a ne nekoliko dana odmora. Cijena običnog komada pice u pekari penje se i do pet evra, dok za picu u nekom od restorana morate da izdvojite oko 15 evra.

"Suncobran i ležaljke na plaži poseban su luksuz, a cijene se penju čak do 40 evra po ležaljci. Ako želite da se malo opustite u vrućim ljetnim noćima, pripremite dobro i novčanik jer cijene alkoholnih pića idu od 10 evra naviše“, priča jedna Splićanka koja često poslom putuje na Hvar.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)