Zbog problema u zdravstvu

Ljekari u Hrvatskoj najavili štrajk

  • Извор: СРНА
  • 28.03.2023. 20:38

Svih pet ljekarskih udruženja u Hrvatskoj najavilo je štrajk zbog problema u zdravstvu, a odluka kada će biti donijeće će Skupština Hrvatskog ljekarskog sindikata.

Predsjednik Hrvatske ljekarske komore Krešimir Luetić rekao je da su se ljekari saglasili da sutra i formalno zatraže sastanak sa premijerom Andrejom Plenkovićem, te da očekuju da se on lično uključi u rješavanje problema.

"Odgovornost za štrajk je na Vladi. Naravno da ćemo se u štrajku pobrinuti o svim hitnim pacijentima, onkološkim, kao i o djeci", rekao je Luetić novinarima nakon sastanka u LJekarskoj komori.

On je naveo da je očito da 3.000 ljekara na nedavnom protestu na Markovom trgu u Zagrebu nije bila jasna poruka Vladi, prenose hrvatski mediji.

Hrvatska ljekarska komora, ljekarski sindikat, udruženje bolničkih ljekara, Koordinacija porodične medicine i Inicijativa mladih ljekara danas su raspravljali o daljim aktivnostima s obzirom na to da nedavni protest nije doveo do onoga što su očekivali.

Članovi pet krovnih ljekarskih udruženja su na nedavnom protestu u Zagrebu iskazali nezadovoljstvo svojim statusom, platama, ali i cjelokupnim stanjem u zdravstvenom sistemu.


Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм