Gurala bicikl

Majku troje djecu usmrtio voz

  • Извор: Агенције
  • 02.05.2022. 14:37

Žena na koju je naletio voz na pješačkom pružnom prelazu u Ludbregu je 23-godišnja majka troje djece iz Malog Bukovca.

Podravski.hr nezvanično saznaje da je mlada žena tragično stradala dok se vraćala iz Caritasa nakon što je tamo išla po odjeću. U blizini pružnog pješačkog pružnog prelaza, djevojka je prebirala odjeću koju je dobila te potom krenula preći prugu gurajući bicikl.

Iako je mašinovođa par puta svirao i upozorio na dolazak voza, 23-godišnjakinja se nije zaustavila te je poginula u naletu voza. 

Mlada žena je umrla na licu mjesta. Stanovnici Ludbrega koji žive u blizini prelaza kažu da je jedan čovjek s obližnjeg nadvožnjaka vidio tragičan događaj na pruzi. 

"On je odmah nakon naleta lokomotive na djevojku pozvao hitnu pomoć, a iako je ljekarska ekipa vrlo brzo došla, nažalost, spasa za djevojku nije bilo. Ispričao je medijima da je čuo kako mašinovođa trubi u više navrata pa je pogledao prema pruzi i prelazu. Teško je govoriti i nagađati zašto žena nije stala, uprkos sireni. Možda je bila zamišljena i zaokupirana odjećom koju je dobila pa se zbog toga nije obazirala na zvukove trube. Bilo kako bilo, još je jedan mladi život na tragičan način ugašen i to zbog jednog trenutka neopreznosti. Često smo je viđali kako prolazi tim prelazom jer je redovno išla u Karitas", ispričali su Ludbrežani za Podravski.

Iz policije kažu da je uviđajem utvrđeno da je lokomotiva koja je saobraćala samostalno bez priključenih vagona naletjela na 23-godišnjakinju koja je gurala bicikl preko prelaza. Usljed udara djevojka je odbačena uz ivicu željezničke pruge na nasip te je preminula na mjestu događaja, rekli su iz policije.

Tijelo 23-godišnjakinje prevezeno je na Odjel patologije Opšte bolnice Varaždin. Prema proceduri, mašinovođa je bio na alkotestu te su rezultati pokazali da nije imao alkohola u krvi.

Тагови: